Gebruiken criminelen Suriname nieuwe ‘blikschade regeling’ om te roven

blikschade Suriname

Suriname ~ Blikschaderegeling wakkert creativiteit criminelen aan. Het ministerie van Justitie en Politie dacht succes te boeken door de blikschaderegeling in te voeren.
[quads id=1]

Blikschade regeling Suriname

Echter is gebleken dat de criminelen hierin een mogelijkheid hebben gevonden om steeds meer slachtoffers te maken. Zij rijden opzettelijk een voertuig aan en wanneer de weerloze bestuurder stopt, wordt hij/zij terstond overvallen. Anderzijds is vanwege deze nieuwe ingevoerde blikschaderegeling duidelijk te merken is dat de politie bijna niet meer zichtbaar is op de openbare weg.

Taxichauffeur is slachtoffer

[quads id=1]

Dagblad Suriname heeft als voorbeeld het geval van een taxichauffeur die tot twee maal toe slachtoffer is geworden van een strafbaar feit. Drie criminelen gezeten in een voertuig reden opzettelijk de taxichauffeur aan en beroofden hem van al zijn persoonlijke spullen.

blikschade Suriname

Vals volgnummer

[quads id=1]
De aangever heeft in beide gevallen het volgnummer van de desbetreffende auto opgenomen, echter bleek dit vals te zijn. De minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, had bij zijn aantreden de samenleving plechtig beloofd dat hij het veiligheidsgevoel zou terugbrengen.

Veiligheidsgevoel is niet terug

Mensen zouden als het ware zonder dievenijzer veilig in hun woningen kunnen slapen, was een belofte van deze regering. Het is duidelijk dat deze regering de plank mis heeft geslagen. Er is veel werk aan de winkel voor de minister.

Gerelateerde verhalen:

Video – Blikschaderegeling Suriname. Goed idee of slecht idee?

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis