Politiebericht – Politie maakt een eind aan ‘storende’ dienst kerk te Paramaribo

kerk Paramaribo

Paramaribo ~ Houden van kerkdiensten ook vergunning plichtig. De politie van het ressort Latour kreeg op donderdag 26 juli, omstreeks kwart over zeven in de avond, een klacht binnen van buurtbewoners van de Nieuw –Weergevondenweg Paramaribo.
[quads id=1]

Klachten uit de buurt

Zij hadden last van overluid muziek komende vanuit het gebouw van de Gemeente “Trompet of Revival and Prayer” te Paramaribo.

Politie Paramaribo

De politie stelde een onderzoek ter plaatse in en constateerde dat de godsdienstige gemeente geen vergunning had om op de donderdag kerkdiensten te houden.
[quads id=1]

kerk Paramaribo
Voorbeeldfoto

Op last van de politie heeft de leiding van de gemeente de dienst stopgezet. De gemeente heeft al een vergunning ingediend bij de districtscommissaris om op de donderdag kerkdiensten te mogen houden maar die vergunning is nog niet verleend.

Nog geen vergunning

[quads id=1]
Algemene opmerking: De politie erkent het recht van vrijheid van godsdienst zoals verankert in onze Grondwet. Gevraagd wordt dat men wel rekening houdt met het recht van anderen als het gaat om bijvoorbeeld geluidsoverlast.

Elke burger heeft de verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat het levensgenot van de mede burger gewaarborgd blijft.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.