Was de moord op KFC manager Marjorie Willims een mislukte beroving? Paramaribo

moord KFC Paramaribo

Paramaribo ~ Binnenkort strafeis in KFC-moordzaak. Bij de volgende zitting in de zaak van de lugubere moord op KFC-manager Marjorie Willems, zal het Openbaar Ministerie(OM) een strafeis doen tegen de verdachten Chawilla R. en Shaquille B.
[quads id=1]

KFC moord Paramaribo

Advocaat Maureen Nibte hoopt dat het OM voor de zittingsdatum op 16 augustus het onderzoek helemaal heeft afgerond. Vanaf de tweede helft van 2017 is er sprake van oponthoud met bewijsmateriaal vanuit de vervolging.

Ze wil geen verklaring afleggen

Dat de politie slordig is omgegaan met beeldmateriaal dat meerdere keren is opgevraagd door de verdediging is niet uitgesloten. Chawilla R. heeft tijdens de zitting weer gebruik gemaakt van haar zwijgrecht. Vanaf de zaak in behandeling is genomen wil ze geen verklaringen afleggen als verdachte.
[quads id=1]

Gedwongen verklaring

Shaquille B. daarentegen vertelde rechter Sieglien Wijnhard dat hij gedwongen is om belastende verklaringen af te leggen. De politie kan nog steeds niet verantwoorden wat er is gebeurd met een deel van het beeldmateriaal dat is opgevraagd door de verdediging.

Beeldmateriaal afwezig

De advocaat had gevraagd om beelden vanaf zeven uur tot negen uur in de ochtend. De raadsvrouw verklaarde verbaasd te zijn over de verklaring van officier van justitie Claudia Bruinings dat het beeldmateriaal niet geleverd kan worden.

Volgens Bruinings zegt de politie dat de winkelzaken waar de beelden veilig gesteld zijn pas om acht uur hun deuren openen en daardoor de beelden vanaf dat tijdstip vastgelegd zijn.

Mislukte beroving
Moord KFC
De vermoorde Marjorie Willims. foto binnengekomen via Facebook

Een lid van de forensische opsporingsdienst die belast is met onderzoek, heeft tijdens zijn getuigenis verteld dat alle bewijs in de zaak erop wijst dat het geval een mislukte beroving is.

Uit verklaringen van Shaquille B. die als ondersteunend bewijs voor het OM dienen, is gebleken dat hij in de buurt van het restaurant was ten tijde van de moord.

[quads id=1]

Wachtte op de buit

Hij wachtte vermoedelijk op de buit die Chawilla R. zou meenemen na de beroving die al gauw uit de hand liep, omdat het slachtoffer weigerde om de brandkast van het restaurant open te doen.
Gerelateerde berichten:

https://www.familienieuws.com/2018/07/06/videobeelden-bewijzen-dat-chawilla-kfc-manager-willims-aanviel-paramaribo/

https://www.familienieuws.com/2018/05/18/video-meer-over-de-moord-op-kfc-manager-marjorie-willims-te-paramaribo/

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.