Video – Uitbraak van mazelen in de regio! Alertheid geboden in Suriname.

mazelen Suriname

Suriname ~ Uitbraak van mazelen in de regio – Hoewel Suriname in 2016 een certificaat heeft ontvangen als bewijs dat het mazelen vrij is, is alertheid geboden, nu de ziekte weer de kop heeft opgestoken in de regio.
[quads id=1]

Suriname mazelen vrij

Vooral in Brazilië, Venezuela en Antigua en Barbuda heeft de ziekte al slachtoffers gemaakt. “We houden de infectieziekte in de gaten”, zegt Maureen Wijngaarde-Van Dijk, directeur van Volksgezondheid Suriname. Mazelen is een ziekte met vlekken en hoge koorts die wordt veroorzaakt door een besmettelijk virus.

Vlekken en hoge koorts

[quads id=1]
Het is volgens Wijngaarde-Van Dijk noodzakelijk om de preventiemaatregelen te blijven uitvoeren, waaronder inenting van kinderen. Er moet dus worden gezorgd dat er voldoende vaccin in voorraad is. Hierdoor kan de dekkingsgraad zo hoog mogelijk worden gehouden.

mazelen Suriname
Voorbeeldfoto van healthy protocols

De directeur stelt dat ouders zich vooral ook moet blijven inspannen om kinderen hun eerste en tweede prikje op tijd te laten geven. Op dit moment zijn alle in het kindervaccinatieprogramma opgenomen vaccins aanwezig. Enkele hiervan zijn mazelen, rode hond en tetanus.

Tweedaagse workshop

[quads id=1]
Voor versterking van het surveillancesysteem is eind juli een tweedaagse workshop gehouden, vertelt Van Dijk. “Alle uitgenodigde organisaties waren aanwezig en we hebben genoeg aandacht besteed aan de opsporing van en het vaccineren tegen deze ziekten.”

Waakzaamheid verhoogd

De waakzaamheid bij de grensposten is verhoogd; bij verdachte gevallen moet er gelijk gerapporteerd worden en moet onderzoek plaatsvinden. De directeur benadrukt dat er geen reden is om angstig te zijn, “maar we moeten wel op onze hoede zijn”.

Wil je weten wat mazelen zijn? Bekijk dan de video hieronder:
[quads id=1]

Geschreven door Aidy Pinas-Agodeba
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.