Op vakantie naar Suriname? Reisadvies Nederland: Ga niet alleen de straat op s’nachts

vakantie Suriname

Suriname ~ Nederland past na protest reisadvies Suriname aan. Nederland heeft het reisadvies voor Suriname aangepast. Dit na aandringen van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat een protestnota had gestuurd over deze kwestie.
[quads id=1]

Veiligheid Suriname onder controle

“Aan de Nederlandse autoriteiten is duidelijk gemaakt dat de veiligheidssituatie in Suriname onder controle is en dat daartoe alle maatregelen getroffen zijn ten einde deze op duurzame wijze te garanderen.” Dit zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut.

Tijdelijke zaakgelastigde

[quads id=1]
De tijdelijk zaakgelastigde van de Nederlandse ambassade in Suriname, op 2 augustus 2018 een nota overhandigd aan de waarnemend directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken, ambassadeur Luziano Truideman, waarin met name melding wordt gedaan over de actualisatie van het reisadvies.

Opnieuw beoordeeld

[quads id=1]
De de website van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken staat dat het reisadvies opnieuw is beoordeeld op 2 augustus. De rubriek ‘criminaliteit’ is bijgewerkt. Overigens wordt een onjuiste kaart van Suriname gebruikt door Nederland.

De aangepaste tekst :

In Suriname komt (gewelddadige) criminaliteit voor. Vaak gaat het om incidenten en is het geweld niet specifiek gericht tegen toeristen. Criminelen gebruiken vaak vuurwapens of kapmessen.
Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:
[quads id=1]

vakantie Suriname
vakantie Suriname foto van betterplaces.nl

– Vermijd afgelegen gebieden. Gebieden zoals stille straten en stille parken;
– Ga in de nacht niet alleen de straat op. Dit geldt vooral buiten het uitgaanscentrum in Paramaribo. Het uitgaanscentrum bevindt zich in de buurt van het Torarica hotel;
– Draag geen opvallende juwelen;
– Draag andere kostbaarheden onopvallend bij u of laat ze achter in uw hotel of pension;
– Verlies uw bezittingen niet uit het oog.

Klik hier voor het volledige advies.
Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.