Die geesten onder de boom willen met ons spelen ~ Paramaribo ~ (spookverhaal)

boom Paramaribo

Paramaribo ~ Odi .. Odi.. Ik heb ook een spookverhaal welke zich heeft afgespeeld in hartje Paramaribo. Daar woonde ik, Eline, op het erf met mijn moeder, broer en oma.
[quads id=1]

Spookverhaal Paramaribo

Aan de Helenastraat (Van Dijck) heb ik mijn kinderjaren door gebracht tot ik de leeftijd van 15 jaar bereikte. Geen onbekende buurt voor velen..ze weten dat deze buurt enorm bekend staat om de oude (authentieke) achterliggende huizen vol mysterieuze verhalen.

Aan de Helenastraat

[quads id=1]
Oma bleef in het voorhuis die we echter kunnen omschrijven als een hogeneuten woning. Mijn moeder, broer en ik waren ook woonachtig op hetzelfde perceel ietsje achter het huis van oma. Ons huis was laagbouw wat wij kennen als een lageneuten.

Wij woonden in een laagbouw

Naast hadden wij de boslandcreoolse buren, enorme sympathieke mensen om mee op te trekken, als kind ging ik er vaak om te spelen en waren we heel goed gesteld op elkaar. Achter op, in die hoek van de buren hun perceel, die precies bij de grens lag van ons perceel..stond er een enorme tamarindeboom.

Een grote Tamarindeboom

Heel eng groot. Volgens verhalen van de jongens gaven ze aan dat ze soms kleine lelijke wezen zagen. Er was ook een tweede huis bij hun op het erf vroeger..waar een Javaanse vrouw de hand aan zichzelf sloeg. Frappant genoeg pleegde ook een Hindoestaanse heer daar zelfmoord. Maar geen van deze twee personen hadden enige link met elkaar. Best eng.
[quads id=1]

2 mensen pleegden zelfmoord

De jongens zagen af en toe van die schimmen van die overleden personen, mijn oma zag deze schimmen ook eens toen ze het raam om half zes ’s morgens opendeed. Ze zag toen een gedaante achter het raam van het huis haar aanstaren. Het was zo angstaanjagend dat oma gelijk ‘winti’ schreeuwde.

We schrokken er natuurlijk wakker van. Oma raakte in trans.  Ze sprak vanuit haar onderbewustzijn en werd overmeesterd door haar bigisma die aangaf dat het huis ‘spookte’. Gedreven werd door dwalende entiteiten die het licht nog niet konden vinden.

Het huis spookte

De bewoners die zich nadien in het huis bevonden hadden een tapu geplaatst in dat huis. Ook de kinderen van ze liepen  vaak met een heel vreemd iets aan de pols. Ze gaven aan dat het een tapu was om ze te beschermen tegen kwade geesten. Maar eerlijk het was heel apart en eng. Dus hun ouders wisten ook dat er iets was. Vandaar die tapu.

Soms hoorde ik een hele grote bal op het dak vallen en rolde het van het dak af en viel terstond..ik durfde niet naar buiten om te kijken wat het was. Ik was doodsbang.
[quads id=1]

boom Paramaribo
Voorbeeldfoto van Bride Magazine

Ik vertelde het wel aan anderen. Het was vreemd want oma was op dat moment gewoon aanwezig voorin in haar huis, maar zij heeft dan niks gehoord of gezien. Oma vroeg zich af waarom ik wel de geluiden steeds hoorde. Op gegeven moment dacht men dat ik het allemaal aan het verzinnen was en gaf ik het op aangezien mensen mij dan als gek begonnen te verklaren,wat niet zo was en is.

Ik ben niet gek

[quads id=1]
Op den duur ben ik zelf op het dak geklommen om te zien of ik een deuk op het dak kon zien, maar niets hiervan, terwijl ik wist dat het met een knal op het dak viel en zo intens erover heen rolde.. Niks..niks geen deuk te bespeuren. Oma had inmiddels haar bigisma opgeroepen om mijn verhaal nader te verklaren en ja hoor ze gaf het precies aan “dat na ding piking boy ..a no wan nomo, den wan soekoe tra sma foe prei nanga deng ondro a bon”.

Ze willen onder de boom spelen

Het blijft zweverig en eng, maar ik heb op een gegeven moment alles op zijn beloop gelaten. Ik reageerde niet meer op de dingen die ik hoorde. En ik gaf geen gehoor meer als ze (die kleine jongens) hun dingen uithaalden. Natuurlijk durfde niemand meer onder de boom te gaan.
[quads id=1]
De boom staat er tot heden nog steeds. Heel mooi net een portret en dat zal waarschijnlijk ook altijd zo blijven. Met die kleine jongens eronder. Dat was mijn verhaal.
(De schrijfster wil anoniem blijven. De foto’s en namen hebben we zelf erbij gedaan)

Gerelateerde verhalen:

Iemand heeft zelfmoord gepleegd in mijn huis (spookverhaal)

Mijn vader is in Paramaribo overleden maar hij komt bij mij (spookverhaal)

Dit verhaal is afkomstig van Facebook page:
paranormale & vreemde gebeurtenissen (spuku torie)

Nieuw bij FamilieNieuws: Spookverhalen
Wilt u ook uw bijzondere gebeurtenis met ons delen?

Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]
U kunt ook een bericht sturen via Facebook

Reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd, plaats ze in de comments hieronder
en/of  op onze Facebook pagina

Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.