22-jarige Roshan vrijgesproken voor omgang met minderjarige Raishrie ~ Paramaribo

vermist Paramaribo

Paramaribo ~ Advocaat Irene Lalji krijgt Roshan op vrije voeten. Het parket heeft dinsdag de aanhouding van de verdachte Roshan J. opgeheven.
[quads id=1]

Het Parket te Paramaribo

Hij is op basis van een schriftelijk verzoek van advocaat Irene Lalji huiswaarts gestuurd. Op vrijdag 30 juni 2018 trof de politie van Latour de 15-jarige Raishrie M. aan samen met de 22-jarige Roshan. Beide personen waren bij de politie als vermist opgegeven.
[quads id=1]

Aangetroffen te Paramaribo

Zij stonden al meer dan een maand op de lijst van vermiste personen. Dagblad Suriname heeft de informatie dat de politie het tweetal aan de Mijnzorgweg heeft aangetroffen. Bij de politie hebben zowel de verdachte Roshan als Raishrie verklaard dat zij voor een maand naar Nickerie waren. Daar heeft de 22-jarige omgang met het meisje gehad. Behalve dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan omgang met een minderjarige, heeft hij het meisje ook nog onttrokken aan het wettelijk gezag.

Omgang met minderjarige

Volgens de verdachte had het meisje voor hun vlucht hem gebeld en hem voorgehouden dat zij thuis gedupeerd werd en dat zij werd mishandeld. Op verzoek van het meisje was de smoorverliefde buurjongen met haar gevlucht.
[quads id=1]
vermist Paramaribo

Deze zaak zorgde in mei voor heel wat commotie in de samenleving. Uit ons eerder bericht blijkt dat de ouders van het meisje op de hoogte waren van deze liefdesperikelen. Enkele maanden terug was het meisje ook van huis weggelopen met deze zelfde buurjongen.

Ze was eerder weggelopen

De ouders hadden het meisje toen laten onderzoeken en het bleek dat het kind nog maagd was. De politie had toen geen bewijsmateriaal voor insluiting van Roshan. Het meisje is zelf thuis bij haar buurjongen Roshan gaan wonen. De sterke arm van Latour heeft toen vaker bemiddeld in deze zaak. Echter blijkt dat het meisje steeds wegliep, omdat de vader van het kind het niet eens is met de relatie.
[quads id=1]

Vader is het niet eens met de relatie

In gesprek met de advocaat zegt Lalji dat zij een brief heeft gericht aan het Openbaar Ministerie. In het schrijven vroeg zij om de zaak te seponeren. Zij heeft daarin verzocht om het slachtoffer alsook de ouders van beide partijen te horen. Op basis van de liefdesaffaire tussen beide personen heeft de advocaat gevraagd om de jongen naar huis te sturen. Het meisje wordt in oktober 16 jaar.

Ze moet nog 16 worden

[quads id=1]
De wet beschermt de minderjarige. Ook heeft de verdediging naar voren gebracht dat het meisje steeds van huis wegliep en dat zij met zelfmoordplannen rondloopt. Het OM heeft de verdachte bij de weder voorgeleiding uitgelegd dat het een strafbaar feit betreft, maar dat zij hem een kans biedt om deze fouten niet meer te maken.

Geschreven door Saskia Bandhan

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.