Vakantie gangers opgelet! 6 recreatieoorden in Suriname gesloten!

boot Suriname

Suriname ~ Zes recreatieoorden in het district Para zijn gesloten voor bezoekers, omdat ze niet voldoen aan de vooraf bekende voorwaarden.

[quads id=1]

vakantie oorden in Suriname

Er wordt onder meer gelet op de sanitaire voorziening, brandveiligheid, vuilverwerking, EHBO-voorzieningen en de aanwezigheid van lifeguards.

“We hebben de oorden gecontroleerd en zes hebben hun zaken niet op orde. Als we mensen daar aantreffen, zullen we ze onmiddellijk ontruimen”, zegt Marvin Moesan, hoofd van het Burger Informatiecentrum van het districtscommissariaat Para, tegen de Ware Tijd.

[quads id=1]

21-jarige verdronken

Zondag is de 21-jarige Joël Overman verdronken in één van de gesloten recreatieoorden te Powakka. Moesan wil de namen van de zes ontspanningsplekken nog niet prijsgeven. “Er zullen wel duidelijke opschriften zijn bij deze oorden zodat bezoekers weten dat ze gesloten zijn”, verzekert hij.

Namen worden nog niet gnoemd

De betreffende oorden kunnen pas volgend jaar proberen om weer toestemming te krijgen, omdat er nu geen groen licht meer gegeven zal worden. Moesan wijst erop dat na controle is gebleken dat 26 oorden toestemming kunnen krijgen om open te zijn voor bezoekers. Enkele van deze ontspanningsplekken, moeten nog kleine zaken in orde maken en hebben de gelegenheid dat te doen tot uiterlijk 10 augustus.

15 augustus gaan ze de lijst presenteren

“We zullen op 15 augustus de lijst van gecertificeerde recreatieoorden presenteren aan het publiek. Bij deze ontspanningsplaatsen zal ook duidelijk staan dat deze voldoen aan de voorwaarden”, stelt hij. De toestemming is geldig voor een jaar.

boot Suriname
Voorbeeldfoto van Mets Travel. Awarradam

[quads id=1]

De aanwezigheid van lifeguards en een bemande EHBO-post is een verplichting op elk oord. In alle kreken en badplaatsen moeten dieptelatten worden aangebracht waarop de diepte af te lezen is. De voorwaarden in de vergunning voor openbare vermakelijkheden zoals feesten moeten ook worden nageleefd.

Illegale oorden moeten dicht

Bestuursambtenaren zullen erop toezien dat illegale recreatieoorden gesloten worden. Het gaat namelijk om de ‘hit en run’ ontspanningsplekken die worden opgezet voor alleen de vakantieperiode. Ook is het verboden om bij kreken langs de weg vertier te hebben. “Er zijn personen verdronken op deze manier en dat willen we voorkomen”, aldus Moesan.
[quads id=1]
Geschreven door Gilliamo Orban
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis