Waarschuwing voor verhuurders in Paramaribo. Oplichters actief

huis Paramaribo

Paramaribo ~ “Andere mensen moeten dit weten, om te voorkomen dat ze ook in de val van deze vrouwen trappen”, zegt Mohajoeddien Joemmanbaks wanhopig.
[quads id=1]

Huurhuis te Paramaribo

Hij is onlangs het slachtoffer geworden van oplichterspraktijken van verhuurders. De twee vrouwen, van wie de namen bekend zijn bij de redactie, hebben na een advertentie in de media van een huurwoning aan de Ramgoelamweg, contact gemaakt met Joemmanbaks die de eigenaar is. Er is vervolgens een afspraak gemaakt met de bedoeling om de woning te bezichtigen.
[quads id=1]

Borg betaald

[quads id=1]
De vrouwen namen echter al bij die ontmoeting hun kleding en andere spullen mee, om hun intrek te nemen. “Ze hebben een heel klein deel van de waarborgsom betaald, met de mededeling dat ze aan het einde van de maand het restantbedrag zouden betalen.” Echter, toen die periode aanbrak, begon de ellende. “Ze kwamen telkens met een of andere smoes dat ze hun salaris nog niet hebben ontvangen.” Wat de situatie volgens hem verergerde, is dat de twee minderjarige kinderen van een van de vrouwen de rust verstoorden en schade toebrachten aan de inboedel. De eigenaar woont zelf vooraan op het erf.

Kinderen zorgen voor overlast

Hij stapte ten einde raad naar de buurtmanager en de politie van het ressort om zijn beklag te doen, maar dat schoot niet op. Inmiddels bleven de huurders gratis in zijn huurwoning, terwijl hij tevergeefs op zijn geld wachtte. Hij besloot de nutsvoorzieningen te laten afsluiten. Toen de vrouwen dat merkten, zijn ze met de noorderzon vertrokken. Joemmanbaks ging op onderzoek uit en kwam erachter dat het om een berucht koppel gaat, dat bij meerdere verhuurders op deze wijze te werk gaat. Zelf hebben ze geen onderdak. Een van de verhuurders die eerder dit jaar ook het slachtoffer is geworden, is de houder van Rocky’s hotel aan de Calcuttastraat.

Meerdere verhuurders zijn slachtoffer

[quads id=1]
De eigenaar, George Ismael, vermoedt dat het tweetal elkaar daar heeft leren kennen, omdat ze afzonderlijk een kamer bij hem hadden gehuurd. “In het begin betaalden ze wel het afgesproken bedrag, maar naderhand kwam daar niets meer van terecht.” Ook in dit geval zijn de vrouwen met de noorderzon vertrokken. De man heeft inmiddels aangifte gedaan. Vernomen wordt dat een van de vrouwen zich reeds heeft aangemeld bij de politie. Ismael zegt dat hij vaker het slachtoffer is geweest van wanbetalers. “Sommige mensen zeggen je gewoon dat ze geen geld hebben om je te betalen. Wat moet je dan doen? Je kunt ze toch niet vermoorden?”

Moet je ze vermoorden?

[quads id=1]
Als hij de indruk heeft dat de mensen hun betalingsverplichting niet zullen voldoen, doet hij de kamers bij hun afwezigheid op slot. Maar in het geval van de twee vrouwen, kon dat niet, omdat die de twee minderjarige kinderen bij hun afwezigheid alleen achterlieten. “Ik ga toch niet die kinderen opsluiten? Ze hebben er niet om gevraagd.”

Ze lieten de kinderen alleen
huis Paramaribo
Voorbeeldfoto huis huren

De hotelhouder verwacht zelf niet veel van de politie. Dat de twee vrouwen andere slachtoffers zullen maken, sluiten hij en Joemmanbaks niet uit. Ze doen daarom hun verhaal via de media, om andere verhuurders te waarschuwen om op hun hoede te zijn.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.