Video – Borstvoeding. Beste voeding of niet? Suriname

borstvoeding Suriname

Suriname ~ Voor de ontwikkeling en groei van een kind blijft borstvoeding altijd de beste voeding die er bestaat. Moedermelk bevat onder meer stoffen die niet in kunstvoeding voorkomen maar wel essentieel zijn voor een gezonde groei van de zuigeling.

[quads id=1]

Borstvoeding Suriname

Deze ontbrekende delen kunnen niet worden nagemaakt. Dit kwam naar voren tijdens het TV Programma ”Opinie”. De gasten tijdens dit programma waren Carmen Scholsberg, coördinator van de Stichting ter Bevordering van Borstvoeding in Suriname (Stibosu) en Rian Udenhout-Deekman.

Verloskundige diakonessenhuis
borstvoeding Suriname
Voorbeeldfoto borstvoeding

[quads id=1]

Laatstgenoemde is verloskundige bij het Diakonessenhuis. Een van de stoffen die alleen bij moedermelk te vinden is zijn anti stoffen, zegt Udenhout-Deekman. Verder komen er een aantal aminozuren in voor, die de groei van de schadelijke bacteriën in de darmen van het kindje afremmen. Dit kan nooit toegevoegd worden in blikmelk, benadrukt Udenhoout-Deekman. Het geven van borstvoeding heeft behalve voor het kind ook voordelen voor de moeder.

Er ontstaat een band tussen moeder en kind

[quads id=1]
Behalve de medische voordelen voor het lichaam van de moeder ontstaat er ook een band tussen haar en de zuigeling. Volgens Scholsberg is moedermelk licht verteerbaar, wat inhoudt dat alles wordt opgenomen in het lichaam van de baby. De organisatie waar zij deel van uit maakt informeert daarom zwangere vrouwen over het belang van het geven van borstvoeding.

Lichter verteerbaar

Deze vorm van voorlichting moet in principe eerder van start gaan zodat de vrouwen een bewuste keuze kunnen maken. Uit cijfers is komen vast te staan dat er in Suriname slechts 2,8% moeders zijn die uitsluitend borstmelk geven aan hun baby. Deze ontwikkeling stemt de studiogasten niet tevreden.

Begeleiding ontbreekt

De grootste oorzaak hiervan heeft te maken met de begeleiding die ontbreekt. De heruitzending van Opinie vindt op de woensdag en vrijdag plaats omstreeks 21.00 uur.

Bekijk hier een informatiefilmpje over borstvoeding:
[quads id=1]

Bron: DeBoodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis