Bekendmaking – Inschrijvingen voor middelbare school nu online ~ Suriname

Online Suriname

Suriname – Leerlingen die dit jaar hun mulo-diploma behalen en naar de middelbare school in Suriname willen, kunnen zich vanaf vrijdag online inschrijven.
[quads id=1]

Middelbare school Suriname

De examenuitslag wordt die dag bekendgemaakt. De aanmelding kan ook met een smartphone of op de school via een e-mailadres en het examennummer.

“Mulo-directeuren zijn zaterdag geïnformeerd door het ministerie en het ziet er goed uit”, zei directeur Natasia Bennanon van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in het voorlichtingsprogramma van het ministerie, ‘Info Educatief’, zaterdag op radio SRS.
[quads id=1]

Zelf kiezen

“De geslaagden moeten zelf de keus maken waar ze geplaatst willen worden.”

Online Suriname
Voorbeeldfoto online

Het ministerie heeft een beroep op scholen gedaan om waar nodig assistentie te verlenen aan leerlingen. Drie jaar terug introduceerde het ministerie de centrale inschrijving voor vos-scholen, waarbij leerlingen zich konden aanmelden op een school binnen een bepaalde afstand van hun woonadres.
[quads id=1]

Niet transparant

Dit systeem was echter niet transparant; pas dagen na indiening van het aanmeldingsformulier kreeg de leerling te horen of hij was geplaatst. Het ministerie stelde daarop voor om de leerlingen in te schrijven aan de hand van de aanmeldingen en inschrijfcapaciteit. Dat systeem werkte evenmin naar behoren.

Geschreven door : Naomi Hoever
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.