Giofry en Argil verdacht van intiem misbruik meisje van 15 te Balona Paramaribo

stiefvader Suriname

Paramaribo ~ Het besluit van rechter Cynthia Valstein-Montnor, om Giofry F. langer in voorarrest te houden, kwam hard aan bij de verdachte.
[quads id=1]

Misbruik te Paramaribo

Advocaat Shevani Amirkhan had een verzoek tot invrijheidstelling gedaan, omdat ze vindt dat de voorlopige hechtenis van langer dan een jaar meer dan genoeg is. Er is immers geen duidelijk bewijs tegen haar cliënt. “De verklaringen zijn alle heel tegenstrijdig”, stelde ze.

Tegenstrijdige verklaringen

[quads id=1]
Officier van justitie Cynthia Klein daarentegen vindt dat er nog ernstige bezwaren zijn tegen de verdachte. Ze verzette zich dan ook tegen vrijlating. Zowel Giofry F. als twee familieleden in de rechtszaal, waren duidelijk teleurgesteld met het besluit van de rechter. “Kijk naar me”, riep zijn moeder en stak een vuist in de lucht om haar zoon te bemoedigen. De verdachte keek op met een verdrietige blik en vervolgde zijn weg naar de arrestantenruimte.

Moeder verdedigt de verdachte

De arrestant wordt verweten zich op 10 maart vorig jaar aan een vijftienjarig meisje te hebben vergrepen aan de Henkielaan te Balona in Paramaribo, samen met Argil L., die ook terechtstaat. Uit onderzoek bleek dat het meisje, dat op weg was naar een winkel, naar de verkoopstand van Giofry F. is gesleurd waar ze tegen haar wil omgang met haar hebben gehad.

De politie kwam

Terwijl het drietal daar nog was kwam de politie aan en de mannen werden aangehouden. Giofry F. zou eerder meerdere keren omgang met het meisje hebben gehad. Beide verdachten ontkennen het strafbaar feit. “Ik ken haar van de buurt. Ze is een klein meisje en ze is niet zo honderd. Ze is zwakzinnig. Er is helemaal niets met haar gebeurd. Ik weet niet waarom ze ons bezwaart”, verklaarde Argil F.
[quads id=1]

Meisje uit de buurt

bed Paramaribo

Uit een medisch rapport blijkt dat het minderjarige kind wel omgang heeft gehad. Daarnaast heeft de politie verklaard dat ze wel de indruk had dat het slachtoffer veel pijn had. Haar klassenvoogd verklaarde maandag als getuige dat al vóór de daad, te merken was dat het kind problemen had. Ze verwees haar daarom naar een specialist voor professionele begeleiding, maar ze is er niet naar toe gegaan.

Niet naar de specialist in gegaan

[quads id=1]
Overigens hebben meerdere getuigen van de buurt verklaard dat zij gezien hebben hoe het kind werd meegesleurd door Argil. Eén van hen hoorde duidelijk hoe de twee verdachten zeiden dat ze het slachtoffer zouden misbruiken en daarom werd de politie gealarmeerd. “Ze jokken. Het is helemaal niet waar”, riep Argil uit Paramaribo tijdens de zitting. De officier van justitie noemde het vreemd dat verschillende getuigen eenzelfde verklaring hebben afgelegd. Op 22 oktober komt de officier van justitie aan het woord.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.