20-jarige die omgang had met neefje en nichtje is ook misbruikt door familie ~ Suriname

school Paramaribo

Suriname ~ Rechter wijkt af van strafeis in zedenzaak wegens psychologisch rapport. Jurgen A. moet een celstraf van 3 jaar uitzitten. Hij wordt ervan verdacht 2 minderjarige kinderen intiem te hebben misbruikt in Suriname.

[quads id=1]

Jurgen uit Suriname

De slachtoffers zijn 11 om 8 jaar oud. Beide slachtoffers zijn familie van de verdachte. Het meisje is 11 jaar jong. Volgens verklaring van de verdachte heeft hij 4 keren vleselijk gemeenschap gehad met zijn nichtje en een keer met zijn neefje van 8 jaar. Hij woonde toen bij zijn oma. Daar sliep hij samen met het meisje in een kamer.

Met neefje van 8 jaar

[quads id=1]

Toen hij het feit pleegde, waren de bewoners niet thuis. Het feit zou hij in het jaar 2013 en 2014 hebben gepleegd. De verdachte heeft zelf aan de moeder van de kinderen verteld dat hij de kinderen heeft misbruikt. Volgens advocaat Justina Eduards is de verdachte eens zelf ook slachtoffer geweest van een zedendelict.

Zelf ook slachtoffer

Hij werd op zijn 4de en 16de jaar misbruikt door jongens van het dorp waar hij woonde. De raadsvrouw had eerder op de zitting opgemerkt dat de verdachte toen als kind geen hulp c.q. begeleiding heeft gehad.

Rapport maken

Toen hij zijn eigen verhaal aan zijn moeder vertelde, kreeg hij juist pak slaag van haar. Daarom vond zij het noodzakelijk om een psychologisch rapport te laten maken alvorens de zaak verder werd behandeld.

[quads id=1]

Zijn moeder gaf hem pak slaag
omgang Suriname
Voorbeeldfoto

Uit het rapport van de deskundige blijkt dat de verdachte beperkt toerekeningsvatbaar is en behandeling behoeft. Rekening houdend met alle feiten en omstandigheden achtte Mahadew een straf van 5 jaar passend en geboden. Kantonrechter Siegline Wijnhard achtte bewezen hetgeen aan de verdachte werd verweten en wel dat hij beide kinderen heeft misbruikt. Op de laatste zitting heeft de verdachte spijt betuigd.

Hij had spijt

[quads id=1]

Hij heeft een volmondige bekentenis afgelegd ten aanzien van beide feiten. Bij het opleggen van de straf hield de rechter rekening met alle feiten en omstandigheden; het gaat om kinderen van 8 om 11 jaar. Het deskundigenrapport althans de psycholoog zegt dat de verdachte in zijn 5de jaar stelselmatig door familieleden en anderen is misbruikt.

5 jaar lang misbruikt

Er was een psychische storing vanwege de trauma die hij had toen hij het feit pleegde. De psycholoog komt tot conclusie dat de feiten hem in verminderde mate moeten worden toegerekend en dat herhaling op recidive basis groot is.

Rekening houdende met het rapport week de rechter af van de eis en legde de verdachte Jurgen A. een straf op van 3 jaar met aftrek, met daarbij psychische begeleiding gedurende zijn detentie.

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2018/01/09/20-jarige-misbruikte-jurgen-verdacht-misbruik-eigen-neefje-en-nichtje/

 

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.