Video. Zomercarnaval Rotterdam is begonnen. Kijk hier live mee

carnaval Rotterdam

Rotterdam ~ De grootste Caribische optocht van Nederland is begonnen in Rotterdam: de 33ste straatparade van het Zomercarnaval in Rotterdam.
[quads id=1]

Carnaval in Rotterdam
carnaval Rotterdam
Foto uit NOS

Duizenden dansers gaan in kleurrijke kostuums de straat op, aangevoerd door de koningin van het Zomercarnaval 2018: Priscilla Rehaen. “Als ik mijn kostuum aantrek, voel ik me echt een ander mens”, vertelt ze.

Ze danst mee

De 25-jarige Rehaen werd op 14 juli werd ze verkozen tot koningin. Ze danst mee tijdens de straatparade, traditioneel het populairste programmaonderdeel van het Zomercarnaval.
[quads id=1]
Het Zomercarnaval is altijd trouw gebleven aan de van oorsprong Caribische roots, maar is inmiddels nog diverser geworden, dat ziet Rehaen ook. “Het zijn zo veel verschillende groepen met hun eigen stijl. Ik ben zelf van Indische en Surinaamse afkomst, maar veel dansers hebben Afrikaanse roots.”

De parade is al begonnen! Kijk live mee:

Bekijk ook de overige video’s:
[quads id=1]

Bron: NOS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.