Video – Ziekenhuizen Suriname verlenen weer normale zorg na ontvangst SRD 100mln

ziekenhuis Suriname

Suriname ~ De ziekenhuizen kunnen weer enige tijd vooruit nadat zij van de regering een financiële injectie hebben gekregen. Manodj Hindori bevestigt tegenover de redactie dat ondertussen alle zorginstellingen geld hebben ontvangen.

[quads id=1]

Ziekenhuis Suriname

Wat de verdeelsleutel van de toegezegde SRD 100 miljoen is weet hij niet, evenzo de nu toegekende bedragen. De ziekenhuizen gaven op 18 juli een verklaring uit waarin gesteld werd dat de financiële rek eruit is en per direct in feite slechts spoedgevallen zouden worden behandeld.

Minister van volksgezonheid

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid die de situatie als minder ernstig kwalificeerde, zegde niettemin SRD 100 miljoen toe als financiële injectie. Geld dat volgens hem reeds vrijgemaakt was. Twee dagen na het luiden van de alarmbel kreeg het Academisch Ziekenhuis als eerste geld uitgekeerd. Ondertussen hebben alle instellingen tenminste een eerste tranche ontvangen.

[quads id=1]

Crediteuren kunnen worden betaald

[quads id=1]

In een korte reactie zegt Hindori dat met het ontvangen geld een aantal kritische crediteuren kunnen worden betaald, ook kan de voorraad medische verbruiksartikelen en geneesmiddelen weer worden aangevuld. “Hiermee komt een stukje rust en normalisatie terug in de ziekenhuizen”, aldus Hindori.

Misverstanden opgemerkt

Overigens kondigde de minister aan dat er spoedig een doorlichting komt van de ziekenhuizen aangezien er misstanden zouden zijn gesignaleerd.

Mede dankzij het parlement is het gelukt om het geld zo snel uitbetaald te krijgen. Kijk hier naar de video daarover:

[quads id=1]


Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.