Beste leerling, leerkracht en school krijgen erkenning van EBGS Suriname

school Suriname

Suriname ~ De schooljuf van Jaylen Oehlers springt op van blijdschap wanneer ze hoort dat haar leerling een award voor beste leerling heeft gewonnen.

School Suriname

[quads id=1]
Ze maakt een vrolijk dansje terwijl ze naar voren loopt om haar pupil een dikke brasa te geven. Jaylen staat er verlegen bij, maar de glimlach op zijn gezicht verraadt zijn innige blijdschap. De stichting Onderwijs der EBGS heeft vrijdag awards uitgereikt aan de beste leerling, de beste leerkracht en de beste school die onder de stichting vallen.

Elk jaar

Het gaat om een jaarlijkse activiteit en hoewel er dit jaar niet veel inzendingen waren vanuit de scholen, heeft de stichting zich niet laten ontmoedigen. Jaylen is uitgeroepen tot beste glo-leerling onder de jongens.
[quads id=1]

school Suriname
Foto uit DWT
Beste GLO- leerling

Hij is van de John Monkouschool. Aradhana de Noten van de J.Th. Wenzelschool is verkozen tot beste glo-leerling van de meisjes. De stichting probeert de leerkrachten en leerlingen met de awards te motiveren om altijd goed te presteren.
[quads id=1]
Directeur Mildred Demon stelde in haar toespraak dat leerlingen niet alleen waardering moeten krijgen voor hun schoolprestaties, maar ook voor hun gedrag.

Hoe gedraag je je?

“Hoe gedraag je je op school? Wat beteken je voor je medeleerlingen en leerkrachten?” Er is dit jaar een aanmoedigings- of troostprijs toegevoegd voor een leerling die iets trager is dan de overige leerlingen, maar die toch weet te presteren. Die prijs is uitgereikt aan Gunacia Summerville van de Marcel Riaschool voor speciaal onderwijs.
[quads id=1]

Troostprijs voor kinderen

De beste voj-leerling onder de meisjes is Hayznal Main geworden en onder de jongens, Bryan Mahabier, beiden van de Graaf von Zinzendorfschool.

school Suriname
Zes jongens van verschillende GLO-scholen der EBGS zijn genomineerd als besten van hun school. Jaylen Oehlers van de John Monkouschool (2e vanuit links) werd vandaag uit de groep van 6 uitgekozen tot de beste van allen. De stichting Onderwijs der Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS) heeft vandaag voor de 9e keer de schoolawards uitgereikt aan de beste leerling, beste leerkracht en beste school van het schooljaar 2017-2018. Public Nieuws
Beste leerkracht

Tot beste leerkracht is uitgeroepen Christine Darmin-Sodiko. EBGS Nieuwzorg te Welbedacht, Commewijne heeft de award gewonnen voor beste school. Zowel de genomineerden als de winnaars hebben een certificaat, bloemstuk en een pakket ontvangen. De winnaars kregen daarnaast een geldbedrag.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.