Shaymkumar vrijgesproken na dodelijke aanrijding aan de Kwattaweg te Paramaribo 

overleden Paramaribo

Paramaribo ~ Verdachte in aanrijdingszaak vrijgesproken. Shaymkumar A. is woensdag integraal vrijgesproken door kantonrechter Robert Praag.
[quads id=1]

Aanrijding in Paramaribo

Deze verdachte was enige tijd in twijfel. Hij vreesde dat hij een vonnis op zijn naam zou krijgen. Tegen hem had het de openbare aanklager een celstraf van 6 maanden geheel voorwaardelijk geëist. Officier van Justitie Manro Danning achtte wettig en overtuigend bewezen dat door schuld van de verdachte Shaymkumar het slachtoffer Soeroedjpersad Lalai is komen te overlijden.
[quads id=1]

Soeroedjpersad Lalai is komen te overlijden.

Op 22 december 2016 had de autobestuurder Shaymkumar de fietser Lalai van achteren aangereden aan de Kwattaweg. Er was in deze zaak een ooggetuige, maar die is nimmer op de zitting gehoord. De vervolging vroeg de kantonrechter om de verklaring van de getuigen als voorgelezen te willen beschouwen.

Getuige is weggebleven

[quads id=1]

overleden Paramaribo
Foto van het ongeval op 22 december 2016

Advocaat Anand Soechietram had op de afgelopen zitting opgemerkt dat die verklaring nietig moest worden verklaard, want die verklaring van de getuige strookte niet met de werkelijkheid.

Verdachte aan de telefoon

Volgens die getuige was de verdachte aan de telefoon. De rechter heeft de verdachte in kwestie vanwege gebrek aan bewijs vrijgesproken. Volgens het OM heeft de verdachte gehandeld in strijd met de Rij wet. Hij heeft het risico genomen en was onvoorzichtig op de openbare weg. Op de zitting werden camerabeelden bekeken.

Geen licht

[quads id=1]
Omdat het slachtoffer op een onverlichte fiets reed, is hij niet tijdig opgevallen, waardoor hij door de autobestuurder is aangereden.

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2016/12/27/redactie-fietser-soeradjpersad-lalai-overleden/

 

geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.