Jongeren gebruiken de baan te Paramaribo om te poepen, plassen en te vrijen

rodabaan Paramaribo

Paramaribo ~ Poepen, plassen, vernielingen en vrijpartijen. Kenneth Oostwijk schudt zijn hoofd uit teleurstelling over het wangedrag van vele jongeren die de Roda Baan te Zorg en Hoop Paramaribo bezoeken.

[quads id=1]

Roda Baan te Zorg en Hoop Paramaribo

Oostwijk is voorzitter van de Atletiekvereniging Roda, tevens beheerder van de kunststofbaan op het Gladiolenplein. Bij het gedeelte van de speeltuin zijn de toestellen vernield door grotere tieners. Een buurman heeft vanuit zijn huis gezien hoe een groep jongens bezig was de omrastering te forceren.

Niets gezegd

[quads id=1]
Uit eigen veiligheid heeft hij niets gezegd. “Ze poepen en plassen en rukken gewoon aan de toestellen. Anderen komen er om te vrijen met een schatje. Je vraagt je af wat de mens soms bezielt als hij zoiets doet op een plek waar hij voor positieve ontspanning haast gratis terecht mag”, zegt Oostwijk bijna radeloos.

Vrijen met een schatje

Een paar keer is er zelfs vuil gedumpt bij de speeltuin. De kinderen van peuterschool en kinderdagverblijf de Papegaaitjes en van het Diaconessenhuis kwamen daar spelen, maar sinds bijna alle toestellen zijn vernietigd worden ze niet meer gebracht. Het heeft tijd en moeite gekost om speciale lampen te plaatsen tussen het voetbalveld en de trimbaan.
[quads id=1]

Speciale lampen

Dat weerhoudt vandalen echter niet om die lampen te vernielen. “We hopen dat met nieuwe beschermingsvoorzieningen er een verandering komt. In september, wanneer de Roda Baan precies vijf jaar in gebruik is, moet het voorzien zijn van een gedegen beveiliging en moet de baan weer een verfbeurt krijgen . “We hebben geen andere keus dan de omrastering hoger optrekken en eventueel een wachter zetten op het complex.

Zoveel geld
rodabaan Paramaribo
Foto uit DWT

De kosten voor nieuw gaas lopen al in de SRD 5.000. Oostwijk zegt dat een bedrijf de beveiliging op zich wil nemen tegen SRD 5.000 per maand. “Waar haal ik dat geld vandaan?”

Geschreven door Lloyd Djendje
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.