Berryl smokkelt drugs in flesjes stroop. Waarde Euro 170.000 ~ Nederland

drugs Nederland

Nederland ~ Nederlandse smokkelt coke in flesjes aanmaaksiroop: vijf jaar cel. Een Nederlandse vrouw die ruim drie kilo cocaïne Groot-Brittannië probeerde binnen te smokkelen, moet ruim vijf jaar de cel in.
[quads id=1]

Berryl uit Nederland

Berryl L. werd op 9 juni aangehouden in de Engelse kustplaats Dover. Ze had de coke, met een straatwaarde van ongeveer 170.000 euro, gemengd met vruchtensiroop. De vrouw heeft schuld bekend.

Bus uit Amsterdam

[quads id=1]
Ze zat in een bus die afkomstig was uit Amsterdam. In haar koffer vond de grenspolitie een tas met vier flesjes siroop. Op een foto die is vrijgegeven staat dat het om flesjes ‘Top stroop’ met fruitsmaak gaat. Forensisch onderzoek wijst uit dat de cocaïne die door de siroop gemengd was een zuiverheid van 69 procent had. Er zat 3,25 kilo drugs in de flesjes.

Top stroop

[quads id=1]
De vrouw is door de rechter in Canterburt veroordeeld tot vijf jaar en vier maanden cel. ,,Drugs zetten aan tot gewelddadige criminaliteit. Door L., iemand die dat mogelijk maakt, vast te zetten, wordt een smokkelroute afgesloten en wordt ook de criminaliteit teruggedrongen”, zegt Deborah Cook, hoofd van de National Crime Agency in Dover.

Jacht
drugs Nederland
De flesjes waarin de coke verstopt zat © NCA

Het is niet bepaald de eerste drugsvangst deze maand. Zo werden vorige week voor de Britse Zuidwestkust twee ondernemers uit de regio Rotterdam opgepakt. Zij vervoerden op hun jacht voor honderden miljoenen aan coke. Beiden zitten nog vast.

Geschreven door Sander van Mersbergen
Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected]ienieuws.com en wij publiceren het gratis.