Video – GOUD! voor Renzo Tjon-A-Joe ~ Suriname trots

goud Suriname

Suriname op de Cacso Games: GOUD! Voor Renzo Tjon-A-Joe.  “Geweldig! Ik voel me geweldig! Ik ben de baas!” Woorden van zwemmer Renzo Tjon-A-Joe nadat hij woensdagavond kampioen van Centraal-Amerika en het Caribisch Gebied werd in Colombia.

[quads id=1]

Renzo uit Suriname

Op de slotdag van het zwemmen tijdens de 23ste CAC Games pakte hij in stijl de titel. De Surinamer tikte in 22,18 seconden niet alleen als eerste aan, maar brak ook het acht jaar oude Cacso-record van de Trinidadiaan George Bovell jr; 22,23.

Tegelijk verscherpte hij zijn personal-best. De ontlading was groot bij Tjon-A-Joe. Hij was er content mee dat hij deze prestatie in aanwezigheid van zijn moeder Patricia San A Jong en tante Dulcie Graanoogst heeft geleverd.

Geen brons maar goud

[quads id=1]

Maar ook ingenomen mee dat hij een medaille heeft gewonnen voor Suriname, de eerste tijdens deze spelen. “Ik wilde een medaille winnen. Geen brons, geen zilver, maar goud want Suriname neemt alleen genoegen met goud”, aldus de kampioen en recordhouder met een lach van oor tot oor.

goud Suriname

Dylan Carter van Trinidad en Tobago, die vrijdag goud had gewonnen op de 100 meter vrije slag – Tjon-A-Joe werd toen vijfde – pakte woensdag zilver. De bronzen medaille ging naar de Venezolaan Alberto Mestre in 22,47 seconden.
Bekijk hier een aantal video’s van de games:

[quads id=1]


Geschreven door Terence Oosterwolde
Foto: Patricia San A Jong – Telesur
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.