Meer over de rij instructeur die verdacht wordt van misbruik te Paramaribo

rijles Suriname

Paramaribo ~ Rij-instructeur Brahmanand D. die verdacht wordt van misbruik van een negentienjarige cursist, ontkent deze verdachtmaking.
[quads id=1]

Rij-instructeur Paramaribo

Het slachtoffer, een zwakbegaafd meisje, heeft bij het politieverhoor verklaard dat de verdachte haar heeft betast aan haar borsten en dat hij zijn vingers in haar geslachtsdeel heeft gestopt. Dat moet zich op 5 en 10 april te Zorg en Hoop Paramaribo hebben voorgedaan, waar de rij-instructeur voor praktijklessen met de cursist heenging.

Hij week af van de rijlesroute en sloeg een afgelegen weg in. De man heeft echter verklaard dat hij dat deed, omdat hij moest bellen.

[quads id=1]

Verklaringen van het meisje

Het Openbaar Ministerie (OM) blijft bij zijn standpunt dat er ernstige bezwaren zijn tegen de verdachte en baseert zich op de verklaringen van het meisje. De officier van justitie merkte woensdag op dat de rij-instructeur zich in een rustige buurt bevond en het daarom niet nodig was om van de route af te wijken om een telefoontje te plegen.

Hij wilde een telefoontje plegen

[quads id=1]
Volgens het OM is het slachtoffer ook consistent gebleven in de verklaringen die ze heeft afgelegd. Irvin Kanhai, de raadsman van de verdachte, vroeg zich af hoe consistent het meisje genoemd mag worden, als ze het gebeurde niet meteen aan haar ouders heeft verteld.

De rij-instructeur stuurde een WhatsApp-bericht naar het slachtoffer: ‘groetjes thuis en kusjes’. Kanhai verwees ook daarnaar. Hij merkte op dat de verdachte de ouders van het meisje kent, dus ook de vader die de aangifte tegen hem heeft gedaan.

Hij kenden haar ouders

[quads id=1]
De advocaat heeft er moeite mee dat de rechter en het OM de ernstige bezwaren tegen de verdachte baseren op de verklaringen van het slachtoffer alleen. Hij verwees naar het Wetboek van Strafvordering waarin omschreven wordt dat de rechter het bewijs dat de verdachte het ten laste gelegde feit heeft begaan, niet uitsluitend op de verklaring van één getuige kan aannemen.

“U mag niet zeggen, ik geloof het slachtoffer. U moet objectiveren (bekijken en beoordelen op basis van feiten, geen meningen…red.).”

Verdachte heeft vrouw en kinderen

De raadsman stelt dat de ernstige bezwaren naar bewijsmiddelen getransformeerd moeten worden. Hij vroeg de rechter om er rekening mee te houden dat de verdachte vrouw en kinderen heeft en ook zijn eigen zorgen. De zaak wordt op 17 augustus verder behandeld.

Eerdere berichten

Politiebericht – Rijinstructeur misbruik 19-jarige cursist te Zorg en Hoop Paramaribo

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.