Minister Dodson ook slachtoffer van nep Facebook account ~ Suriname

minister Suriname

Suriname ~ Minister Dodson ook slachtoffer van nep Facebook account. Van Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen is er eveneens een nep Facebook profiel opgedoken.
[quads id=1]

Minister Suriname

Van enkele kennissen kreeg de minister te horen een vriendschapsverzoek te hebben ontvangen onder zijn naam. Minister Dodson die al geruime tijd niet meer actief is op sociale media, had meteen door dat kwaadwilligen een nep profiel onder zijn naam hebben aangemaakt.

Nep profiel op Facebook

[quads id=1]

Voor de minister is dit zeer onsmakelijk. Volgens hem willen deze onverlaten de leden van de regering in een kwaad daglicht zetten. Voor het nepprofiel is een foto gebruikt waarop de minister te zien is met leden van de Wereldbank. De foto is gemaakt tijdens een officiële ontmoeting met de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI).

Kwaad daglicht

De EITI is een wereldwijde standaard voor goed bestuur bij de ontginning van delfstoffen en fossiele brandstoffen. Bij dat bezoek stond Suriname op het punt lid te worden van de EITI.

minister Suriname

[quads id=1]

Wees alert

Het aanmaken van een nepaccount door onverlaten, die sociale media op een onverantwoordelijke manier gebruiken, valt te betreuren.

Accepteren van vriendschapsverzoeken

Op de gemeenschap wordt er een dringend beroep gedaan alert te zijn op sociale media, vooral bij het accepteren van vriendschapsverzoeken.

Bron: DeBoodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.