JTV krijgt 500 koopkrachtversterking van de overheid. Acties beëindigd ~ Suriname

JTV Suriname

Suriname ~ Werknemers van de Stichting Jeugdtandverzorging (JTV) zijn weer aan het werk. De overheid heeft de gevraagde koopkrachtversterking van SRD 500 namelijk toegekend aan het personeel.
[quads id=1]

Overheid Suriname

Dit zal met terugwerkende kracht tot 2017 in termijnen worden uitbetaald. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft dinsdag hierover vergaderd met de directie en een afvaardiging van het bondsbestuur.

JTV- directeur Mickey Pocornie is opgelucht, omdat de dienstverlening weer volledig op gang komt. “Iedere dag dat er gestaakt werd was er één teveel, omdat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid naar de samenleving toe hebben. Met kunst en vliegwerk is de zaak draaiende gehouden, maar het personeel is nodig om goed werk te kunnen leveren”, zegt Pocornie.
[quads id=1]

Afhankelijk van subsidie

Afgesproken is dat binnenkort zal worden onderhandeld over de secundaire voorzieningen voor een collectieve arbeidsovereenkomst. De primaire zaken komen veel later aan de orde, omdat JTV afhankelijk is van subsidie. De jongste actie van de bond heeft een week geduurd.

Alleen mensen met pijnklachten

Het personeel behandelde alleen mensen met pijnklachten, van acht tot tien uur ’s morgens en van drie tot zes uur ’s middags. Dat gebeurde op haast alle 24 klinieken en op het hoofdkantoor.
[quads id=1]
Kijk hier naar een video van de staking:

Geschreven door: Lloyd Djendje
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.