Video – President Bouterse brengt werkbezoek aan district Commewijne ` Suriname

Bouterse Suriname

Suriname ~ De president van de Republiek Suriname, ZE Desiré Delano Bouterse, toog voor een werkbezoek naar het district Commewijne.
[quads id=1]

Bouterse in Commewijne

Het staatshoofd oriënteerde zich persoonlijk in het district om onder meer de staat van enkele belangrijke wegen aldaar na te gaan. Tijdens dit bezoek werd de regeringsleider vergezeld van deskundigen van het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie en andere exponenten uit zijn kabinet. Gezamenlijk zijn opties bekeken voor het verharden van deze wegen.

Eigen bijdrage

[quads id=1]
De plaatselijke gemeenschap toonde zich bereid om zelf ook een bijdrage te leveren in de oplossing. De president was enorm onder de indruk van het geëtaleerde “gotong rojong” gedachte.

Aansluitend op dit veldbezoek voert het staatshoofd hedenavond overleg met alle relevante actoren waaronder die van de ministeries van Financiën, Openbare Werken, Transport en Communicatie en die van Ruimtelijke Ordening en Grondbeheer.

Problemen van buurtbewoners

De president bezocht onderwijsinstellingen, sportfaciliteiten in het district en had ook een ontmoeting met de plaatselijke gemeenschap te Zorgvliet. Te Zorgvliet hoorde het staatshoofd de problemen aan van buurtbewoners. Bewoners maakten energie-, infrastructurele- en grondproblemen bekend aan het staatshoofd.

Problemen aanpakken

[quads id=1]
De president legde de nadruk erop dat de problemen gezamenlijk aangepakt zullen worden. Een werkgroep is in het leven geroepen om te werken aan de verschillende problemen binnen dit district. Volgens President Bouterse zal vanuit zijn kabinet het werk begeleid en gemonitord worden. De aanpak van de problemen typeerde de staatsman als een “Spoedproject in verband met Javaanse immigranten dag”. Het streven is om een groot deel van de problemen opgelost te hebben voor de herdenking van de komst van de immigranten op 09 augustus aanstaande.

Voor 9 augustus

De president wees op de bijzondere bijdrage die de groep van Javanen heeft geleverd en zegt dat zij het meer dan verdiend hebben om een oplossing te brengen in de problemen.

Het staatshoofd riep de bewoners op om de productie ter hand te nemen, hiervoor hebben wij volgens hem als land te veel rijkdommen gehad van de Allerhoogste. “Suriname kan pas rijk worden als we daadwerkelijk gaan produceren” zegt het staatshoofd.

Bekijk hier de video van zijn bezoek:
[quads id=1]

Bron: DeBoodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis