Basketballers Suriname blijven thuis. Probleem met vliegtickets!

Basketbal Suriname

Suriname~  Suriname heeft zich teruggetrokken op het onderdeel 3×3 basketbal en houdt de vier spelers die zouden meedoen aan de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen thuis.
[quads id=1]

Basketballers Suriname

Een probleem met de vliegtickets en in het verlengde daarvan financiën hebben een rol gespeeld bij dit besluit. “Het is lastig, slecht voor iedereen, maar het is niet anders”, reageert voorzitter Ramon Tjon-A-Fat zondagmiddag tegenover de Ware Tijd. “Vanmorgen heb ik op het allerhoogste niveau met de president van de Cacso nog geprobeerd zaken in orde te krijgen.”
[quads id=1]

Slecht voor iedereen

Hij checkte tegelijkertijd ook met de SBA op wie een beroep zou worden gedaan de kosten voor te financieren, omdat Cacso het geld terug zou geven. “Maar de fungerend voorzitter (Conrad Issa, … red.) zei zaken maar te laten voor wat ze zijn. De basketballers was zaterdag al meegedeeld dat ze niet meer zouden gaan, ook de trainingen waren gecanceld omdat ze al signalen hadden dat het moeilijk ging.

Van Steve Stoute, president van de Cacso, hadden we de toezegging dat we het geld zouden terugkrijgen, maar de definitieve cancellation kwam vanuit de SBA.”

Ze zouden het geld terugkrijgen

[quads id=1]
Tjon-A-Fat baalt van de gang van zaken. “Het is een heel vervelende situatie. Het is vervelend voor de sporters daarom hebben we toch tot het laatste moment gewerkt aan een oplossing om ze hier te krijgen. Maar dit is bad organisation van de Cobar (organisatiecomité van de spelen, … red.). Het is heel slecht georganiseerd.”

Het komt hard aan

Tjon-A-Fat beaamt dat het een “heel vervelende situatie” is. “Ik vind het jammer. Het komt hard aan. Voor de sporters niet goed, maar ook voor het imago van het SOC niet goed. Maar we kunnen er niets aandoen.” Xaviro van Ams, Gylan Watamaleo, Safiero Fraser en Donyell Samson waren geselecteerd.

Hun coach was Ludwig Belgrave. Suriname had moeten spelen tegen El Salvador, Puerto Rico en Mexico (26 juli), Dominicaanse Republiek en Sint Vincent en de Grenadines (27 juli) en Venezuela (28 juli).
[quads id=1]

Basketbal Suriname
Donyell Samson (r) en Xaviro van Ams (achter) tijdens de teach-in. Ze zaten in de 3×3 basketbalselectie die niet meer afreist. Foto: Irvin Ngariman

In eerste instantie was het voornemen om de basketbalselectie al op 17 juli naar Colombia te sturen. Maar een dag daarvoor liet het SOC aan de Surinaamse Basketbalassociatie weten dat de groep mogelijk pas 23 juli zou kunnen afreizen. Sindsdien is delegatieleider Desiré Hooghart dagelijks met de organisatie in Barranquilla in contact geweest om een nieuwe datum te zoeken. “De organisatie (Cobar) is tekort geschoten”, maakt hij duidelijk.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.