Video – Meisje beëindigt zwangerschap van eigen broer en moet cel in ~ buitenland

broer buitenland

Buitenland ~ Halfjaar cel voor meisje (15) dat zwangerschap beëindigde na gedwongen omgang met broer. Op het Indonesische eiland Sumatra is een meisje van 15 jaar afgelopen week veroordeeld tot een celstraf van zes maanden, omdat ze haar baby heeft laten weghalen.
[quads id=1]

Meisje in het buitenland

De tiener was zwanger van haar oudere broer, die haar vorig jaar acht keer intiem heeft misbruikt. De 17-jarige jongen stond tegelijkertijd terecht; hij kreeg volgens persbureau AFP twee jaar cel.

Broer gaat ook de gevangenis in

Je baby weghalen is in Indonesië in principe alleen toegestaan als het leven van een vrouw in gevaar is. Na de zesde week van de zwangerschap is het sowieso verboden. Het veroordeelde meisje was al zo’n halfjaar in verwachting toen ze haar zwangerschap beëindigde. Ze kreeg hulp van haar moeder, die daarom ook voor de rechter moet verschijnen.
[quads id=1]

Hulp van haar moeder

De broer en zus werden vorige maand opgepakt nadat bij een palmolieplantage een mannelijk babylijkje was gevonden. Lokale aanklagers eisten eerder een jaar cel tegen het meisje en zeven jaar tegen haar broer. Mogelijk gaan de aanklagers nog tegen de uitspraak in beroep.

Mannelijk babylijkje

Gezondheids- en mensenrechtenorganisaties hebben al jaren kritiek op deze wetgeving in Indonesië. Veel vrouwen zouden vanwege de strenge regels hun toevlucht zoeken tot gevaarlijke ingrepen in illegale klinieken, met alle risico’s van dien. Zo’n 30 á 50 procent van de moedersterfte in het land is het gevolg van deze gevaarlijke methoden om je kind te verwijderen, meldde de Wereldgezondheidsorganisatie in 2013.

Bekijk hier de video erover:
[quads id=1]

Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.