Video – Eros Banket uit Paramaribo ‘So Kele Kele’. Suripop XX ~ Suriname

Banket Paramaribo

Paramaribo ~ Eros Banket is in het dagelijks leven fotograaf. De componist is Aukaans opgevoed, vandaar de titel, So Kele Kele, wat in die taal zoveel als schoonheid betekent.
[quads id=1]

Eros Banket uit Paramaribo

De derde compositie op het Suripop XX album, ‘So Kele Kele’,is er eentje van de hand van nog een Suripop-debutant, Eros Banket. Positief aan de sympathieke tekstschrijver Banket, is dat hij ervoor kiest een lekker swingende love song te maken. Anders dan wat we overwegend gewend zijn bij Suripop: in overtal love ballads.

Waar overigens helemaal niets verkeerd aan is. Integendeel heeft het Suripop een rijke oogst aan vaak prachtig geschreven en gezongen liefdes serenades opgeleverd.

De gouden editie

[quads id=1]
De Gouden editie vormt daar geen uitzondering op. Maar voor de variatie zouden meer componisten mogen durven andere muziekgenres te kiezen, om het universele en dankbare thema liefde te bezingen. We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden; de voorbeelden internationaal zijn er bij duizenden.

Leuke beat

Laat de leuke africanbeat, vermengd met wat Surinaamse kaseko en zouk invloeden, dan ook het sterkste zijn aan Banket’s compositie ‘So Kele Kele’. Banket kiest hiermee voor een genre dat op dit moment wereldwijd razend populair is en steeds meer terrein wint.

Klik hier om de volledige recensie te lezen

P.s. Er zijn ook ‘Kele Kele’ shirtjes verkrijgbaar:

Bekijk hier de prachtige videoclip.

[quads id=1]

Wij zijn benieuwd naar jullie mening:

Geschreven door Jeff Cramer
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.