Receptioniste van King’s te Paramaribo verdacht van verduistering SRD 292.400

SRD Suriname

Paramaribo ~ Advocaat Raoul Lobo heeft dinsdag een warm betoog gehouden om zijn cliënt Jo-ann P., die verdacht wordt van oplichting of verduistering in Paramaribo, vrij te pleiten.
[quads id=1]

Rechtszaak Paramaribo

Hij heeft er daarbij niet voor geschroomd om de aangever die de vrouw van oplichting beschuldigt, “lichtgelovig, onnozel en oliedom”, te noemen. De verdediging heeft literatuur gebruikt om zijn argumenten wetenschappelijk te onderbouwen.

De verdachte wordt beschuldigd van verduistering van een grote som geld die in 2016 aan haar was afgestaan. Het gaat om een bedrag van SRD 292.400.

Receptioniste bij King’s

De vrouw werkte als receptioniste bij King’s Drankenpaleis. Ook de aangever werkte bij dat bedrijf. Hij heeft bij de politie verklaard dat zijn collega hem had gezegd dat ze een plek kende, waar ze tegen een gunstigere koers SRD’s zou kunnen inwisselen voor US dollars. De vrouw zou hem echter geen geld hebben teruggegeven nadat hij het bedrag aan haar had afgestaan.
[quads id=1]

politie Paramaribo
Voorbeeldfoto SRD’s
Lichtgelovig en oliedom

“Als je een meisje van de laagste regionen in het bedrijf toevertrouwt om zo een groot geldbedrag bij zich te houden, dan ben je lichtgelovig, onnozel en oliedom”, zei Lobo. Het kan er bij hem niet in dat de aangever zo gemakkelijk daartoe is overgegaan. Wat de verdediging ook niet logisch vindt, is dat de aangever het geld aan het meisje heeft toevertrouwd om in te wisselen, terwijl het bedrijf zelf ook cambio’s bezit.
[quads id=1]
Lobo viel er ook over dat gesteld wordt dat het geld de man toebehoort.

Niet aantoonbaar

Hij zei dat dit niet is aangetoond. Het geld zou volgens hem wel van het bedrijf kunnen zijn. De advocaat heeft de tijd genomen, om op basis van wetenschappelijke definities de rechter ertoe te bewegen zijn cliënt vrij te spreken van beschuldigingen. Op basis van die benadering komt hij tot de conclusie dat de aangever in strafrechtelijke zin niet is opgelicht.

Hij probeerde haar te versieren

“Hij wordt niet beschermd door het Wetboek van Strafrecht dus het Openbaar Ministerie komt op basis van deze feiten met lege handen te staan.” Lobo heeft het vermoeden dat de aangever zijn cliënt gewoon probeerde te versieren en indruk op haar wilde maken door haar het geldbedrag toe te vertrouwen. De vrouw zelf ontkent de beschuldigingen. Op 7 augustus volgt de uitspraak in deze zaak.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.