Waarschuwing – Jongetje overleden na ongeluk in het zwembad ~ België

zwembad suriname

Update:

De 6-jarige Vic uit het Vlaamse Zoersel, de jongen die vorige week gekneld raakte in de filter van een zwembad in Portugal, is vanmorgen overleden.
[quads id=1]
Hij bleef een kwartier onder water en liep te veel hersenschade op. Tot vanmorgen werd hij nog machinaal in leven gehouden


België ~ Jongen (6) in coma nadat hij klem zat in zwembadfilter: “We hebben een mirakel nodig”. De vakantie in Portugal van de Belgische Michael Wanzeele en zijn gezin liep deze week dramatisch af.
[quads id=1]

6-jarige jongen uit Belgie

Zijn 6-jarige zoontje Vic ligt in coma, nadat hij klem kwam te zitten in een zwembadfilter. Nu vecht het ventje voor zijn leven in een Portugees ziekenhuis. Een regelrechte nachtmerrie voor zijn ouders. “We hebben een mirakel nodig.”

Duikspelletje

[quads id=1]
Voordat ze naar het vliegveld zouden vertrekken, mochten de kinderen van Michael en de mensen met wie ze daar waren waren nog even in het zwembad plonzen. “Vic speelde een duikspelletje”, vertelt de vader aan Het Laatste Nieuws. “Hij dook naar de bodem en zag in het diepe deel van het zwembad een gat. Hij zwom ernaartoe en stak er – nieuwsgierig als hij is – zijn hand in. Het gat bleek de ingang van de zwembadfilter te zijn.”

Te sterke zuigkracht

Op Facebook maakt Michael duidelijk dat iedereen op dat moment rond het zwembad stond. Een van de jongens die ook in het zwembad aan het spelen was, zag volgens Michael direct dat Vic vastzat en heeft iedereen geroepen. Ze ondernamen natuurlijk direct actie, maar door de zuigkracht kregen ze zijn arm niet los – zelfs de brandweer die er even later bij kwam niet.

Succesvolle reanimatie

[quads id=1]
Uiteindelijk hebben de hulpdiensten de deur van de machinekamer ingebeukt om de pomp af te zetten. Toen kregen ze Vic eruit, maar die had inmiddels al een kwartier geen zuurstof binnengekregen. “Onmiddellijk is de reanimatie gestart”, vervolgt Michael op Facebook. “Die was succesvol en het heeft een klein uur geduurd tot aan het ziekenhuis, waar hij de beste zorg en aandacht krijgt.”

Pupillen reageren

[quads id=1]
Michael vertelt dat ze Vic in de eerste nacht na het ongeluk “twee keer bijna kwijt” waren. Vervolgens werd hij in een coma gebracht, “om alles wat meer rust te geven”. In de tweede nacht haalde Vic onregelmatig en schokkend adem, wat “niet goed voor zijn herstel” is. Maar zijn pupillen reageren ondanks dat hij in coma ligt wél. “Dit geeft ons een klein lichtpuntje.”

Permanente schade

De vader bedankt voor de vele steunbetuigingen die hij ontvangt. “Het allerbelangrijkste is dat we ons kind kunnen houden”, laat hij weten aan Het Laatste Nieuws. “Hoe we ons leven moeten aanpassen aan eventuele permanente schade zien we later wel. (…) We hebben een mirakel nodig.


”We wensen Vic en zijn geliefden ontzettend veel sterkte toe.

Dit soort ongelukken komen helaaa vaker voor. Houdt daarom uw kind goed in de gaten tijdens het zwemmen. Geef het door aan anderen. Bekijk hier een lijst met dergelijke ongelukken.