Over de 11-jarige Rosinio Djantana die vorige week werd doodgereden in Suriname

overleden Suriname

Suriname ~ De 11-jarige Rosinio Djantana, die in de vroege ochtend van donderdag 5 juli 2018 in het ziekenhuis is overleden, zat in de zesde klas van OS Onverdacht te Suriname.

Op school in Suriname

Volgens zijn schooljuf zou Rosinio samen met de overige zesdeklassers vandaag de toets maken. Rosinio is op zaterdag 30 juni aan de Meursweg door een auto aangereden. De autobestuurder reed na de aanrijding door en liet het slachtoffer in hulpeloze toestand achter. Het slachtoffer is als gevolg van de opgelopen verwondingen na enkele dagen overleden. “Ik sta al 22 jaren voor de klas. Voor het eerst heb ik zoiets meegemaakt.

Voor het eerst

Dit incident heeft mij dagen beziggehouden en het houdt mij nog steeds bezig. Ik hoop dat de autobestuurders althans alle weggebruikers voorzichtigheid betrachten in het verkeer en vooral goed opletten aan de Meursweg. Het is een kinderrijke buurt. Deze weg is helaas niet voorzien van een looppad. Hopelijk dat de bevoegde instanties dit ongeval aangrijpen om nu wel een voetpad aan te leggen. Vanaf de dag van de aanrijding ben ik regelmatig in contact met de familie. Rosinio was een van de beste leerlingen onder de jongens in de klas. Hij was helemaal ready voor de toets”, zegt de schooljuf.

Ready voor de toets

Rosinio was 3 dagen eerder al bij andere aanrijding betrokken. Het slachtoffer was op woensdag 27 juni betrokken bij een aanrijding ter hoogte van de Wijdenboschbrug. Zijn vader was ernstig gewond geraakt en was ter observatie opgenomen. Rosinio was ongedeerd gebleven en kwam na die aanrijding 2 dagen normaal op school. Het was intussen al weekend.

Dronken chauffeur

Op die bewuste middag liep het slachtoffer met zijn neef over de Meursweg toen een dronken autobestuurder hem aanreed. De vader van Rosinio werd op die zaterdag ontslagen uit het ziekenhuis en was onderweg naar huis toen hij het bericht van de aanrijding van zijn zoon Rosinio binnenkreeg.

overleden Suriname
De overleden Rosinio Djanatana

Terstond reden de ouders van het slachtoffer naar het ziekenhuis. Vijf dagen na de aanrijding heeft de jongen het leven gelaten. De kinderen van de school hebben witte ballonnen aan een stok geplaatst, alwaar het feit zich heeft voltrokken. De school is geschokt door het heengaan van Rosinio.

Motivatiedag

Op vrijdag 13 juli waren de klasgenoten van Rosinio naar een motivatiedag van Suriname Bird Paradise. Volgens de schooljuf was Rosinio de eerste leerling die betaald had voor deze motivatiedag. Volgens de onderwijzeres verzuimde Rosinio nooit. Hij was altijd behulpzaam voor zijn klasgenoten. Hij droeg altijd een voetbaltenue onder zijn schooluniform, vertelde de juf. Zij hoopt dat de regering aandacht zal besteden aan alle buurten en straten die kinderrijk zijn.

Wees aub voorzichtig

En aan alle weggebruikers doet zij een dringend beroep om voorzichtigheid te betrachten in het verkeer.

Rust zacht Rosinio. De familie wil een ieder bedanken voor hun steun tijdens deze moeilijke periode:
dankbetuiging Suriname

Geschreven door Saskia Bandhan