Zusjes een jaar lang intiem misbruikt door buurman ~ Suriname

Paramaribo Suriname

Suriname ~  Hoewel Rocky Z. uit Suriname blijft ontkennen dat hij twee minderjarige meisjes van elf en zes jaar intiem heeft misbruikt, komt het Openbaar Ministerie tot een andere conclusie.

[quads id=1]

Buurman in Suriname

Dinsdag is vijf jaar celstraf geëist tegen de verdachte, die de meisjes in 2017 meerdere keren zou hebben misbruikt. Hij heeft dat tijdens het vooronderzoek toegegeven, maar zei in de rechtszaal dat hij onterecht wordt beschuldigd. Dat hij eerder zou hebben bekend, komt volgens hem omdat de politie hem onder druk had gezet.

[quads id=1]

Niet de eerste keer

De moeder van de meisjes heeft tegenover de politie verklaard, dat ze in de nacht van 6 op 7 januari van dit jaar op het werk was, toen ze een aantal gemiste oproepen van haar elfjarige dochter zag op haar telefoon. Die vertelde dat Rocky het huis was binnengekomen en vervolgens haar en haar zusje had aangeraakt. De meisjes hebben tegen de politie Suriname gezegd dat het niet de eerste keer is dat de verdachte dat heeft gedaan.

[quads id=1]

Vis verwijderde shutters

Rocky beweert dat hij in het huis was gegaan, omdat hij de meisjes wilde beschermen. Hij zou namelijk enkele jongens op het erf hebben gezien die een plan beraamden om de meisjes te pakken. De verdachte is niet door de deur het huis binnengegaan, maar verwijderde enkele shutters. “Ik heb niets met de twee meisjes gedaan. Ik ben wel het huis ingegaan, maar ik heb ze niet aangeraakt”, zei hij op twee weken geleden op de zitting.

[quads id=1]

Over een langere periode

Officier van Justitie Reshna Jhinkoe heeft de strafeis onder meer gebaseerd op het geneeskundig rapport. De arts stelt daarin dat de meisjes over een langere periode en regelmatig intiem zijn misbruikt. De bevindingen in het rapport zijn tot in details uitgewerkt.

Suriname kind

“Wat de meisjes gedurende een jaar hebben meegemaakt, zal hen hun hele leven lang achtervolgen”, zei de openbaar aanklager. De advocaat van de verdachte, Georgette Leter, was nog niet zover om haar betoog te houden. Dat moet op 7 augustus gebeuren, wanneer de zaak verder wordt behandeld.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.