Spoedbekendmaking – Ziekenzorg Suriname in gevaar!!

dokter Paramaribo

Suriname – ZIEKENHUIZEN GEVEN SPOEDGEVALLEN PRIORITEIT. De financiële situatie in de ziekenhuizen is dermate precair dat per onmiddellijke ingang de zorg wordt teruggebracht, waarbij in feite slechts spoedgevallen worden behandeld.
[quads id=1]

Ziekenhuizen Suriname

Dinsdag hebben de directies van de verschillende ziekenhuizen het besluit genomen. “Om de weinige voorraden essentiële benodigdheden zo strategisch mogelijk in te zetten zullen de specialisten en de ziekenhuizen de dienstverlening aan de patiënt met onmiddellijke ingang terugschroeven.

Dit houdt in dat acute patiënten altijd met voorrang zullen worden geholpen, maar het zal helaas vaker gebeuren dat ingrepen en operaties bij andere patiënten uitgesteld zullen moeten worden.

Operaties uitstellen

[quads id=1]
Hierbij zal wel op case-by-case basis de individuele verantwoordelijkheid voor de patiënt in acht wordengenomen”, aldus de ziekenhuizen in een dinsdag uitgegeven verklaring. Dit zal voortduren tot de regering eenbehoorlijke financiële injectie aan de zorginstellingen geeft.

De directies van het Lands Hospitaal, Mungra Medisch Centrum, Academisch Ziekenhuis, St. Vincentius ziekenhuis en Diaconessenhuis schrijven dat door het stelselmatig onder financieren van de zorg er onvoldoende medicatie, verbruiksartikelen, apparatuur en goed geschoold personeel is.

Onvoldoende medicatie

[quads id=1]
De ziekenhuiszorg is in gevaar gekomen. “De rek is er nu volledig uit voor de directies en de medische specialisten van de ziekenhuizen.” De patiëntenzorg in de ziekenhuizen is naar een onaanvaardbaar niveau afgegleden.
ziekenhuis ParamariboEr is een ernstig tekort aan essentiële medicijnen en medische verbruiksartikelen en valt de noodzakelijke medische apparatuur uit.

Kwaliteit slecht

“De kwaliteitsborging is afgebrokkeld tot ver onder de minimale professionele standaarden die voorgeschreven zijn om kwalitatieve zorg te leveren. Op deze manier is de veiligheid van de zorg niet langer gegarandeerd.

Onnodige complicaties

[quads id=1]
Er ontstaan nu al onnodige complicaties bij patiënten; zo doorgaan betekent dat er onherroepelijk doden zullen vallen”, aldus de verklaring.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.