Opnieuw miljoenen vanuit bank Paramaribo door Nederland vastgehouden

euro Suriname Nederland

Paramaribo ~ In Nederland is naar verluidt recentelijk opnieuw een geldzending uit Suriname door de Nederlandse justitie in beslag genomen.
[quads id=1]

Paramaribo naar Nederland

NDP-assembleelid Amzad Abdoel heeft dinsdagmiddag in het parlement vragen hierover gesteld. Recentelijk had dit assembleelid de regering ook gevraagd informatie aan het College te geven omtrent de in april door Nederland in beslag genomen geldzending van 19.5 miljoen euro van de Centrale Bank van Suriname.

Via KLM vlucht

[quads id=1]
In het geval waarover Abdoel sprak gaat het om een bedrag van 4 miljoen euro die door Republic Bank Suriname met een KLM-vlucht via Nederland naar Trinidad en Tobago werd gestuurd. Bij aankomst in Nederland is deze zending door de Nederlandse justitie in beslag genomen, zei de politicus. Abdoel merkte verder op dat de inbeslagnemingen het parlement ernstige zorgen baart en het nu meer dan noodzakelijk is dat de regering haarfijn komt uitleggen wat er aan de hand is.

Zeer ernstig

euro Paramaribo

het NDP-fractielid kreeg ondersteuning van zowel assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons en fractieleiders van de oppositie. Zij gaven evenals Abdoel aan dat deze kwestie dermate ernstig is dat het parlement vandaag nog geïnformeerd dient te worden. Abop-fractielid Marinus Bee stelde zelfs voor dat DNA president Desi Bouterse zou ontbieden om onmiddellijk naar het parlement in Paramaribo te komen om verantwoording te komen afleggen.
[quads id=1]

Minister van Financiën

Dit voorstel stuitte op verzet bij de coalitie die bij monde van fractieleider André Misiekaba aangaf dat regeringscoordinator in het parlement, Soewarto Moestadja, al had toegezegd dat de regering later op de dag antwoord zal geven op de gestelde vragen. Financiën minister Gillmore Hoefdraad werd door Moestadja gecontact om naar het parlement te komen om de volksvertegenwoordiging te informeren.

Minister Hoefdraad

[quads id=1]
In afwachting van minister Hoefdraad werd de openbare vergadering voortgezet, waarbij verschillende ministers vragen die in eerdere vergadering door parlementariërs waren gesteld beantwoord werden.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis