Mijn man heeft mijn scharrel gezegd daar mijn kind van hem is ~ Paramaribo

Paramaribo ~ Hallo ik ben Tiene. Ik ben inmiddels al 15 jaar met Fred. Fred is een oudere man met 3 voorkinderen. Ik ben 44 jaar en ik heb ook drie kinderen met Fred. Eigenlijk twee. Ons laatste kind is een buitenkind van mij. Ze is 7
[quads id=1]

Vakantie in Paramaribo

Geboren in een periode dat het heel erg slecht ging tussen mij en Fred. Ik kwam erachter dat hij een relatie had met een dame op het werk. Ik was kapot. Ik ben toen een  tijdje ingetrokken bij een kennis van mij. Hij was toen toevallig voor 4 maanden op vakantie in Paramaribo en ik ben zwanger geraakt.

Fred heeft me wel teruggenomen. Weghalen wilden we beiden liever niet. Hij wist dat de baby ook van die kennis kon zijn. Ik was helemaal eerlijk en dat heeft hij me vergeven. Toen ze pas geboren was waren we ervan overtuigd dat het van Fred was.

Ze lijkt op die scharrel

[quads id=1]
Ze leek sprekend op hem. Dus we waren blij. Maar naarmate ze ouder is geworden zag ik die veranderingen. Nu lijkt ze echt 100% op die scharrel. Ik zag het al toen ze drie jaar was. Ik heb nooit iets gezegd. Fred kende hem niet eens, maar hij is hem gaan opzoeken op Facebook. Viavia is hij aan zijn naam gekomen. En door de foto’s en video’s van hem weet hij zeker dat ze niet zijn kind is. Ik probeerde het nog te ontkennen. Maar het is duidelijk.

Test hoeft niet

Een vaderschapstest wil Fred niet eens. Hij weet het. Ik ook. 6 maanden geleden heeft hij gezegd dat het niet uitmaakt. Hij heeft voor ons gekozen en heeft me nogmaals vergeven. Zoals ik hem ook heb vergeven voor zijn fouten. Ons leven ging gewoon verder. Maar nu ben ik erachter gekomen dat Fred die scharrel van me via Facebook heeft benaderd en hem gezegd dat hij de vader van mijn kind is. Zonder met mij te overleggen.

Nichtje opzoeken

[quads id=1]
Ik was het in feite nooit van plan. Ik zou die scharrel niets zeggen. Hij heeft zijn eigen leven in Nederland en het was niet nodig. Ons gezin was compleet en Fred is gewoon haar vader. Dus hoe ben ik erachter gekomen? Een zus van die scharrel stond hier ineens voor de deur. Ze wilde haar ‘nichtje’ komen zien. Hij heeft haar dus hier naartoe gestuurd. Ik schaamde me diep.

Want niet alleen weet ik niet dat mijn man dit achter mijn rug heeft gedaan. Maar ook weten nu mensen dat ik ben uitgelopen. En wat ik ook zo erg vind. Ik zou het mijn dochter niet vertellen. Misschien later na haar 18de. Maar nu meer mensen het weten ga ik het haar wel moeten zeggen, ja toch?

Ze bellen mij

Fred zegt me dat er niets is veranderd maar hij vond dat die echte vader het moest weten. Nu bellen die zus en die scharrel me elke keer want ze wilen in haar leven zijn. Ze bellen niet met Fred, ze bellen met mij. Fred zegt nu dat hij zich erbuiten gaat laten. Ik vind hem vreselijk. Hij heeft me in deze problemen gezet en nu houdt hij zich erbuiten.

scharrel Paramaribo
Voorbeeldfoto van exsecratus.com

Ik kwam die zus tegen op een feestje, ik was met die kleine. Al die mensen en familileden met wie ze was heeft ze  gezegd. Mijn dochter snapt er niets van. Ik heb der maar gezegd dat het een verre familie van me is. Ze is pas 7 jaar. Veel te jong, Die zus heeft foto’s gemaakt en filmpjes. Ze is wel lief. maar ik durf haar niet te zeggen dat ik dit helemaal niet wil. En dat ik mijn dochter nog niet de waarheid wil zeggen. Ik snap best dat ze blij is met haar nieuwe nichtje. Maar we hebben tijd nodig.

Fred zegt dat het beter is als iedereen de waarheid weet. Ik heb gemerkt dat hij het ook aan zijn familie heeft gezegd. Hij zegt van niet, maar ik merk en zie hoe die mensen anders tegen me doen.

Hij wil haar leren kennen

Wat ik zo erg vind. Die scharrel belt nu ook steeds en wil met haar praten. Hij wil zijn dochter leren kennen.  Ik heb hem tot nu toe niet met haar laten praten. Ik vind dat veel te ver gaan. Fred bemoeit niet zegt hij maar vind dat hij recht heeft op zijn kind. Daarom heeft hij hem gezegd. Het lijkt alsof hij haar heeft afgeschreven. Ik vind het zo zielig.
[quads id=1]

Waarom heeft hij dit gedaan zonder met mij te overleggen? Misschien heeft hij toch nooit echt van haar gehouden en wil hij haar ‘dumpen’ voor die scharrel. Nu hij weet dat ze zijn kind niet is. Gek genoeg gaat het tussen mij en Fred heel erg goed. Ook binnen ons gezin. Mijn dochter is gek op hem.  Maar alleen dit wat hij gedaan heeft kan ik niet begrijpen. Hij praat niet veel met mij erover. Alleen zegt hij steeds dat die echte pa recht heeft op zijn kind.

Waarom wil hij dit?

Vinden jullie dit ook? Ze heeft toch al Fred?  Ik weet niet zo goed wat hij wil van ons? Ik ben bang dat ons hele leven gaat veranderen als ik hem in haar leven laat. Ik voel me ook wel schuldig naar hem toe. Hij heeft 7 jaar gemist van zijn kind.

Wat zijn zijn rechten?

[quads id=1]
Heeft hij recht op haar? Heeft zij recht op haar biologische vader? Of is het beter om te wachten tot ze 12 is. Ik heb dat liever. Al denk ik dat die tantes haar wel gaan blijven bellen en komen zien. Wanneer kan ik haar de waarheid zeggen?

En wat Fred heeft gedaan. Vinden jullie dat normaal? Of heeft Fred het met de verkeerde bedoelingen gedaan? Ik snap gewoon niet hoe hij achter mijn rug die man is gaan opzoeken en zoiets persoonlijks is gaan vertellen. Het was ons geheim en nu weten zoveel mensen het. Ik ben gewoon nog niet klaar voor de waarheid. ik heb het hier heel moeilijk mee, want ik weet zeker dat mijn dochter dit niet aan gaat kunnen. Nu niet. Wat doe ik als die scharrel weer op vakantie komt naar Paramaribo? Sorry  oor al die vragen.

Zoveel verdriet voor iedereen door mijn fout

Zoveel mensen gaan hier verdriet van hebben.Ik heb een fout gemaakt door met hem te slapen. Soms denk ik dat ik die zwangerschap beter weg had kunnen halen. Is een vreselijke gedachte, ik weet het. En ik vergeet die gedachte ook snel weer. Want mijn meisje is het mooiste dat me is overkomen. Maar ik wil haar geen verdriet doen. Ze gaat echt kapot gaan van verdriet. Als ze weet dat Fred niet haar vader is. Waarom heeft Fred dit gedaan? Om mij te straffen, toch. Misschien zegt hij dat hij me heeft vergeven en dat hij niet boos is, maar dat hij me eigenlijk toch wil straffen. Ik weet het niet hoor. Ikben radeloos.

Gerelateerde verhalen. Klik op de foto om ze te lezen:
[quads id=1]
Anoniem – Mijn ex wil mijn kind afpakken omdat ik een vriend heb ~ Paramaribo
ex Paramaribo

Anoniem – Mijn moeder accepteert mijn zwarte kinderen niet ~ Paramaribo
moeder Paramaribo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig