Vader terreurverdachten gaat tekeer in rechtszaal ~ Paramaribo

broers Paramaribo

“Hebben deze mensen geen rechten? Ik zie mijn kinderen na een jaar. Mag ik hun dan geen brasa geven?”, zei een zeer gebelgde vader van de terreurverdachten Raoul A. en Nasser I. gisteren in de rechtszaal.
[quads id=1]

Rechtszitting Paramaribo

Kantonrechter Cynthia Valstein- Montnor heeft maandag de terreurverdachtenzaak beperkt openbaar gesteld. Vanwege de onlangs gedane terreurbedreigingen had de strafrechter gemeend om de behandeling van deze strafzaak achter gesloten deuren te behandelen.
[quads id=1]

Achter gesloten deuren

Ook de pers mocht in eerste instantie niet erbij zijn. De magistraat gaf aan dat thans gebleken is dat de bedreigingen niet serieus waren, althans door een student zijn gedaan. Daarom heeft rechter gemeend om deze zaak nu beperkt open te stellen. De familie van de verdachten, de beveiliging en de pers mochten deze zaak in Paramaribo bijwonen.

Ronselen van mensen

[quads id=1]
De broers worden verdacht van het ronselen van mensen in Suriname om ze vervolgens naar Syrië te sturen. In verband met het onderzoek werd de politieambtenaar S.P. gehoord.

broers terrorisme Paramaribo
Foto van Algemeen dagblad

Hij heeft intussen al op vier zittingen zijn getuigenis afgelegd. Gisteren heeft hij wederom de aan hem gevraagde informatie verstrekt.

Hij wilde ze een knuffel even

[quads id=1]
Nadat de zaak gisteren werd uitgesteld naar 17 augustus, vroeg de vader toestemming aan de leden van het Regiobijstandsteam om een knuffel aan zijn zonen te geven. De wetsdienaren lieten dit toe, maar het bleek dat de vader meer ruimte wilde hebben om met zijn zonen te praten.

Toch maar niet

Besloten werd om beide verdachten toch af te voeren. Dit zette kwaad bloed bij de vader die tekeer ging in de rechtszaal.

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.