Claudio krijgt hoge gevangenisstraf voor moord op vriendin Derby ~ Suriname

derby agatha Suriname

Suriname ~ “Ik vind de eis van de officier op z’n plaats. Ik ga u daarom ook die straf opleggen”, zei rechter Ingrid Lachitjaran gisteren, terwijl ze verdachte Claudio S. ernstig aankeek.
[quads id=1]

Rechtbank in Suriname

Hij kreeg de onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijftien jaar, die officier van justitie Nirmala Maikoe had geëist. Met zijn blik liet hij duidelijk merken, dat de straf een bittere pil is.

Claudio S. heeft op 19 september van het vorig jaar zijn vriendin (A. Derby redactie) gewurgd in Brokopondo nadat ruzie was ontstaan over dertig gram goud en SRD 6000 die hij haar had gegeven. Toen hij deze terug wilde, weigerde de vrouw dit af te staan. Claudio S. raakte daardoor verhit en nam het recht in eigen handen. Hij greep haar vast en wurgde haar.
[quads id=1]

Geen teken van leven

Daarna heeft hij nog enkele uren gewacht om te kijken of het slachtoffer een teken van leven vertoonde. Toen zij niet wakker werd, snelde de dader naar zijn oma op Brownsweg. Samen met haar deed hij aangifte bij de politie.

Lachitjaran voerde aan dat Claudio S. de vrouw opzettelijk heeft gedood. Ze stelt dat hij heeft gewacht om zich er van te overtuigen dat zijn vriendin echt dood was. Daarnaast vindt de rechter het opvallend dat de dader zijn deur op slot deed toen hij naar zijn oma ging. Volgens haar geeft dat aan dat hij anderen belemmerde eventuele hulp te bieden aan de vrouw. [quads id=1]
“Niemand mocht dus zien dat het slachtoffer daar lag”, merkte Lachitjaran op.

Verweer verworpen
derby agatha Suriname
De vermoorde Agatha Derby. Foto binnengekomen via Facebook

Het verweer van advocaat Oscar Koulen is door de rechter verworpen. De raadsman verklaarde op een vorige zitting dat zijn cliënt genoodzaakt was zich te verdedigen, omdat hij werd aangevallen met een mes. Die verklaring is volgens haar leugenachtig omdat Claudio S. dat niet heeft gezegd bij zijn aanhouding, maar pas op de terechtzitting.
[quads id=1]

Recht in eigen hand

“U nam het recht in eigen handen en hebt het kostbaarste bezit van haar genomen”, aldus de rechter. Ze rekende daarom af met een zware straf.

Gerelateerde verhalen:
Is Agatha Derby vermoord uit jaloezie? – Suriname
Meer over de moord op 38-jarige Agatha Derby
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.