Centrale markt Paramaribo: Ondanks diefstal toch een verdienste van SRD 2,3 miljoen

markt Paramaribo

Paramaribo ~ De Centrale Markt Paramaribo heeft van mei 2017 tot en met juli dit jaar SRD 2,3 miljoen verdiend voor de staat. Nooit eerder waren de afdrachten zo hoog.
[quads id=1]

Markt Paramaribo

Uit de boeken blijkt dat het bedrag normaal rond SRD 100.000 schommelt. Aan het goede resultaat houdt marktmeester John Lecton wel een bitterzoete smaak over. Een medewerker heeft recentelijk SRD 30.000 gestolen.

De man heeft vorige week in de werkkamer van de marktmeester de kast opengebroken waarin het geld zat. Dat geld was bedoeld om voeding aan te schaffen en werknemers uit te betalen, die werkzaamheden op het dak verrichten. De dief verscheen de volgende dag normaal op het werk en treurde samen met collega’s over de inbraak.
[quads id=1]

Volmondige bekentenis

Intussen heeft hij een volmondige bekentenis afgelegd bij de politie. Zijn vriendin was ook aangehouden, maar is intussen in vrijheid gesteld. Van haar vriend ontving ze SRD 6.500 en besteedde SRD 1.500 aan levensmiddelen en kleding. Het restant, SRD 5.000, heeft zij teruggegeven aan de politie.

De rest van het gestolen geld heeft de verdachte in twee dagen verbrast. De man van iets boven de dertig heeft zich na werktijd toegang verschaft tot de ruimte. Zijn handelingen zijn vastgelegd op camera.

markt Paramaribo
Foto uit DWT gemaakt door Stefano Tul
Bevriend met elkaar

[quads id=1]
“Wij hebben samen gewerkt, gegeten en gedronken”, zegt Lecton. Hij hielp de man aan een baan, omdat hij bevriend is met diens twee broers. “Ik dacht dat hij het positieve van zijn broers had meegenomen.” Hoewel de vorming moeilijk verliep, heeft Lecton geduld betracht met deze medewerker.

Nogmaals bestolen

Twee dagen na de inbraak op Lectons kantoor is er SRD 5.000 gestolen van de financiële afdeling. Op camerabeelden zijn drie mannen te zien, die de brandkast opensnijden. De marktmeester vermoedt dat er een link is tussen de beide inbraken. Ondanks deze tegenslagen laat de gedreven Lecton zich niet uit het veld slaan.
[quads id=1]

Kleine ondernemers

Hij is bezig om marktunits klaar te maken voor kleine ondernemers. Ook komen er units voor EBS, SWM, Telesur, CBB en het Pensioenfonds.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.