Video – Chavella Lee uit Paramaribo maakt internationaal debuut ~ Suriname trots

sport Paramaribo

Paramaribo ~ Simson Gym kickbokser Chavella Lee, de kampioen van Suriname en houder van twee UMC belts debuteert op vrijdag 20 juli 2018 bij ’s werelds Premier Kickboxing League, Glory 55 dat in de Madison Square Garden, New York zal worden gehouden. Een flitsende carrière!
[quads id=1]

Simson Gym Paramaribo

Voor de 21-jarige Surinaamse is dit een enorme eer, omdat het voor een kickbokser ook het hoogste podium is waar je op kan staan. Chavella is dus ook de eerste vrouwelijke kickbokser die in Suriname geboren is, hier woont, traint en linea recta vanuit Paramaribo zal deelnemen aan de grote Glory.

We zijn trots

“Wij zijn trots op Chavella. Ze heeft voor nu een debuut partij op Glory en hierna gaan we contract mogelijkheden verder bekijken en bespreken met deze organisatie”, aldus Angelo Simsom.
[quads id=1]

sport Paramaribo
Foto van haar FB pagina

Volgens Angelo Simson genieten Surinaamse vechters internationaal veel bekendheid. Maar wat dus ook bekend is, is dat zij in Nederland wonen en trainen om dan vervolgens Suriname te vertegenwoordigen op internationale gala’s.

Eerste uit Suriname

“Behalve dat Chavella de eerste Surinaamse vrouwelijke Glory kickbokser wordt, is zij ook de eerste vrouw dat vanuit Suriname pro vecht”, zegt Simson verder.

Ze vertrekken dinsdag

[quads id=1]

De delegatie vanuit Suriname vertrekt op dinsdag 17 juli naar de Verenigde Staten van Amerika en zal bestaan uit: Angelo Simson (head trainer/coach), Chavella Lee (kickbokser), Revelino Dongo (trainer/cornerman), Edinio Gijsberg (kickbokser die 7 dagen later in een Glory scouting event gaat deelnemen).

Kampioen in Bulgarije

In juni van dit jaar werd Chavella Lee nog semikampioen in Golden Sands, Bulgarije. De Surinaamse vocht toen tijdens Girl Power Kickboxing in de lichtgewichtklasse toernooi voor de prestigieuze WKN (World Kickboxing Network) kampioenschapsbelt. Daar maakte zij haar pro debuut. In de “Big Apple” New York zal Chavella Lee het opnemen tegen Jennie Nedell.

Ze maakte de vorige maand, in New York haar debut tijdens de wedstrijd tegen Mia Inzirillo, die ze heeft weten te verslaan. In Moneyball aflevering 1, vertelt Chavella waar zichzelf ziet in de toekomst en wat de weg is, om daar te komen. Zie video:
[quads id=1]

Bron: SME Sport
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.