Politie gaat hard optreden. Vanaf morgen nieuwe regels!! Coesewijnestraat – Paramaribo

Paramaribo ~ De politie zal hard optreden tegen weggebruikers die de gewijzigde verkeerssituatie op de kruising van de Coesewijnestraat en Rust- en Werkweg negeren. De wijziging gaat zondag in.
[quads id=1]

Coesewijnestraat Paramaribo

Waarnemend politiecommandant van het ressort Latour, Arnie Boldewijn, heeft dit vrijdag gezegd op een persconferentie van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

“We zullen deze mensen opbrengen voor verhoor. Om stremming van het verkeer te voorkomen zullen de verkeersovertreding op het bureau worden afgehandeld.” Welke maatregel genomen zal worden zal afhangen van het gedrag van de verkeerszondaar. Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie, zegt dat gemengde verkeersregelingsinstallatie bedoeld is om een grote verkeersstroom te verwerken.
[quads id=1]

Nu wel linksaf

Elke fase heeft een bepaald aantal seconden waarbij het verkeer stilligt. Wip legt uit dat de totale cyclustijd niet boven 120 seconden gaat, omdat het anders ineffici├źnt is om de verkeersstroom te verwerken.

Foto van BIC Parmaribo NO

Het verkeer vanuit de Ephraimzegenweg mag voortaan linksaf en het verkeer op deze weg mag ook rechtdoor in de richting Latour. Het verkeer komende uit de richting Ephraimszegen mag niet rechts afslaan naar de Nieuw Weergevondenweg.

Fietspad smaller

[quads id=1]
Om het verkeer van de Rust- en Werkweg te verwerken is het fietspad versmald van 1.60 meter 60 naar 1.20 meter. Hierdoor komt er een extra rijstrook vrij voor het verkeer uit de Rust- en Werkweg dat linksaf wil gaan. Nu mag het verkeer van de Coesewijnestraat niet rechtdoor naar de Nieuw Weergevondenweg. In de nieuwe situatie mag dat wel via een nieuwe, aparte rijstrook.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.