Video – Ernstige wateroverlast in Nieuw Nickerie ~ Suriname

Nickerie Suriname

Suriname ~ Delen van Nieuw Nickerie, in het centrum, zijn tien centimeter tot sommige plaatsen dertig centimeter, onder water.
[quads id=1]

Nieuw Nickerie Suriname

Dit komt door waarschijnlijk een defect of verstopping bij de sluis nabij Centralfountain waar er een automatische klep is, zegt het waarnemend hoofd civiel technische dienst van Regionale Ontwikkeling Amresh Kanhai, aan Starnieuws.

Het is nu springvloed

“Het is nu springvloed en het water heeft zijn piek al bereikt. Pas tegen middernacht kunnen we met zekerheid aangeven wat er precies aan de hand is, dan is het water op zijn laagste stand,” zegt Kanhai.
[quads id=1]

Het gaat weer stijgen

Tegen 02.00 uur in de ochtend zal het water weer stijgen door de springvloed. Kanhai deelt mee dat pas vanochtend deze calamiteit hersteld kan worden. Hij geeft de verzekering dat na morgenochtend alles wordt hersteld.

1 groot zwembad

[quads id=1]
Het water stroomde met grote snelheid de straten, erven en huizen binnen. Binnen een uur veranderden enkele straten in Nieuw Nickerie in een groot zwembad. Het water drong ook het politiebureau, de markt en verschillende andere gebouwen binnen.
Bekijk hier een video en foto”s:

Foto’s van Oesha D. Marowijne Suriname
Geschreven door Edgar van Genderen
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.