Video – Politie uit o.a. Paramaribo moest verhitte burgers in Albina tot rust brengen

Hierbij het officiële politiebericht omtrent de rellen:
Bron: KPS
Omstanders komen in opstand na verdrinking bootsman ‘Jote’
[quads id=1]
De politie van Albina kreeg op dinsdag 10 juli de melding dat een menigte in opstand kwam en bedreigende uitlatingen deden naar de plaatselijke Chinese winkeliers en ondernemers. Verder dat zij vernielingen verrichten aan bezittingen van de winkeliers.

De wetsdienaren begaven zich ter plaatse en troffen een menigte aan. De groep vond dat de passagier die een Chinese ondernemer is, schuldig is aan de dood van de bootsman ‘Jote’. Volgens verklaring van de winkeliers bevonden twee manspersonen uit de menigte zich op het dak van één van de panden. Voorts dat enkelen de winkelpanden bekogeld hebben en ook vernielingen verricht hebben aan roldeuren, zekeringskasten en andere zaken.
[quads id=1]
De plaatselijke politie kreeg assistentie van de recherche van regio Oost en het Regio Bijstand Team Oost (RBTO). Onder de groep herrieschoppers bevonden zich enkelen die zich duidelijk tegoed hadden gedaan aan overmatig alcohol gebruik.

De politie eenheden slaagden erin de 31-jarige Jurgen K. aan te houden en over te brengen naar het politiebureau, omdat op camerabeelden duidelijk te zien is hoe hij vernielingen aan het verrichten was. Het is niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen verricht zullen worden.
[quads id=1]
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Jurgen in verzekering gesteld.

De situatie in Albina is momenteel onder controle. De winkeliers hebben na het politieoptreden hun deuren weer geopend.

Indien nodig zal ook assistentie van de plaatselijke militairen worden ingeroepen.


 

Albina ~ “Albina is veilig en er heerst geen chaotische situatie”, verzekert ressortcommandant Harold Nagelbloem de Ware Tijd rond middernacht. De rust is teruggekeerd in grensstad Albina, nadat de situatie eerder op de dag uit de hand dreigde te lopen.
[quads id=1]

Rellen in Albina

Dinsdagavond omstreeks zes uur hebben enkele verhitte burgers van Albina een paar Chinese supermarkten bekogeld met stenen en andere voorwerpen. In de wandelgangen wordt gespeculeerd dat hun gedrag te maken heeft met de dood van een bootsman, maar Nagelbloem vindt het prematuur om uitspraken daarover te doen omdat het onderzoek nog gaande is.

Politie uit Paramaribo en Commewijne

Hij bevestigt wel dat de politie van Albina genoodzaakt was om versterking uit Paramaribo en Commewijne te laten aanrukken, omdat de verhitte groep niet te kalmeren leek te zijn. Ook militairen van de Akontoe Velanti-kazerne werden ingeschakeld.
[quads id=1]

In de gaten gehouden
De rust lijkt teruggekeerd. Foto uit DWT

Hoewel de rust in de latere avond terug was gekeerd en de situatie genormaliseerd, werd alles nauwlettend in de gaten gehouden. Er wordt gepatrouilleerd in de verschillende buurten.

Volgens ander nieuws berichten in de media zijn de bewoners van Albina verhit omdat dinsdag het ontzield lichaam van een bootsman is opgevist. Ze vermoeden dat hij vermoord is door een Chinees.

Bekijk hier de video’s van de rellen:
[quads id=1]


Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.