Politie pakt weer 53 illegale Haïtianen in Suriname. Ook veel jongeren.

politie Suriname

Suriname ~ 53 illegale Haïtianen aangehouden in Nickerie te Suriname. De politie van Nickerie heeft afgelopen week 53 Haïtianen met een illegale status aangehouden.
[quads id=1]

Haïtianen in Suriname

Op woensdag 4 juli werden 30 illegalen aangehouden en op zondag 8 juli werden 23 aangehouden en overgebracht naar Wageningen. Regiocommandant Widjaikoemar Oedit zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat 30 personen zich bevonden in busjes, waarvan 16 minderjarigen variërend in de leeftijd tussen 2 tot 15 jaar.

16 minderjarigen

[quads id=1]
Een deel van de illegalen werd gisteren op het parket voorgeleid. Volgens Oedit zijn de mannen in het cellenhuis ondergebracht en de vrouwen en kinderen in een dienstwoning van het KPS. De bestuurders van beide busjes zijn hangende het verdere onderzoek aangehouden wegens mensensmokkel en zijn intussen overgedragen aan TIP.

cel SurinameDe illegalen zullen na het proces het land uitgezet worden.
[quads id=1]
Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.