Maandelijkse heffing tot een bedrag van SRD 2500 voor gebruik berm Suriname

bekendmaking Suriname

Suriname ~ Personen die een onderhoudsstrook voor commerciële doeleinden gebruiken, zullen binnenkort maandelijks een bijdrage moeten storten in de districtskas.
[quads id=1]

Districtskas van Suriname

Er is een heffing ingesteld voor personen en bedrijven die een economische activiteit ontplooien langs de openbare weg met het doel winst te maken.

SRD 2500

Het geld moet in het districtsfonds gestort worden, van het district in Suriname waar de heffing is opgelegd. De maandelijkse heffing wordt tussen de SRD 150 en SRD 2.500, afhankelijk van de grootte van het deel dat men gebruikt.
[quads id=1]

Vrijdag gepubliceerd

Dit staat in een verordening van het ministerie van Regionale Ontwikkeling die vrijdag in het Staatsblad van de Republiek Suriname is gepubliceerd. Het voorwerk om te komen tot deze verordening is verricht door de districtsraadsleden van Paramaribo.

Vergunning

Wie beschikt over een vergunning van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie om de berm te mogen gebruiken, zal toch de heffing moeten betalen.

Berm toegewezen

[quads id=1]
Deze maatregel geldt voor eenieder die een berm toegewezen heeft gekregen of heeft gebouwd op een onderhoudsstrook, bijvoorbeeld een eettent langs de openbare weg.

berm Suriname
Foto van GFC

Vanaf maandag worden de ‘bermhouders’ schriftelijk ingelicht over de maatregel.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.