Bekendmaking – We mogen bijna weer Kwiekwies vangen in Suriname

kwie kwie Suriname

Suriname ~ Na 15 juli is het kwiekwie-seizoen weer open in Suriname. Van 1 april tot en met 15 juli was het volgens de Visstandsbeschermingswet verboden om in de Surinaamse binnenwateren de zoetwatermeervallen vissoorten soke, katrina of plata-ede te vangen.
[quads id=1]

Vissen in Suriname

Doordat deze vissoort in deze periode haar eieren legt in schuimnesten, wordt hengelen of vangen van de kwiekwie-soorten verboden. Deze kwiekwie’s komen voor in de zwampen, maar ook in sloten en kreken van Zuid-Amerika.

kwie kwie Paramaribo
[quads id=1]

Niet kleiner dan 12 centimeter

Doordat ze veel gevangen worden als te zijn voedsel voor de mens, wordt deze vissoort beschermd tegen uitroeiing in Suriname. In de wet is er ook een minimumlengte vastgesteld voor kwiekwie’s. Dat is 12 cm. Ondanks het gesloten seizoen wagen velen toch een kans om de kwiekwie te vangen in haar legperiode.

Velen nemen toch een kans

Ook de schuimnesten zijn een gewild object. De kwiekwie-eieren worden door sommigen als delicatesse genuttigd. Momenteel wordt er bij ontdekking van kwiekwie-vangst in het gesloten seizoen een boete uitgedeeld van SRD 100 per kwiekwie.

Wil je weten hoe je ze moet vangen? Bekijk dan onderstaande video en deel het met anderen
[quads id=1]

Gerelateerde berichten:
Marktkoopman opgesloten na verkoop kwie-kwies
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.