Video – Familie wacht nog op lichaam piloot Donovan van Embricqs ~ Paramaribo

piloten Suriname

Paramaribo – De nabestaanden van een in Suriname overleden Nederlandse piloot wachten al meer dan een half jaar op het vrijkomen van de stoffelijke resten van hun familielid.
[quads id=1]

Autoriteiten Paramaribo

Carmen Burleson, moeder van de overleden piloot, zegt van de autoriteiten nog geen duidelijke verklaring te hebben gekregen over waarom dit zo lang duurt. Nederlander Donovan van Embricqs en een collega Ryatno Kertodikromo raakten in mei 2015 vermist. Op die dag verdween hun helikopter van de radar. Zoektochten door het helikopterbedrijf in de Surinaamse jungle leverden niets op en het zoeken werd gestopt. Bij toeval stuitten eind november 2017 twee arbeiders van een houtbedrijf op de resten van de helikopter en de inzittenden.
[quads id=1]

’Gebrek aan financiële middelen’

Burleson, die in Nederland woont, denkt dat het gebrek aan financiële middelen van de Surinaamse regering een reden is waarom het onderzoek zo traag gaat. Volgens haar heeft het Nederlandse Forensisch Instituut (NFI) om extra botmateriaal gevraagd om de identificatie te kunnen doen, maar Suriname zou dat niet kunnen opsturen vanwege geldgebrek.

Spelen er andere dingen?

Toch ontkomt ze niet aan het idee dat er misschien ook andere dingen spelen in deze zaak. Daarom wil ze dat alles onderzocht wordt, inclusief de helikopter. De politie heeft dat onderzoek ook toegezegd, maar tot nu toe heeft ze daar niks over gehoord.
[quads id=1]

vermist Paramaribo
Donovan van Embricqs en Ryatno Kertodikromo
“Misschien waren dingen van het toestel niet in orde”

,,Misschien waren dingen van het toestel niet in orde. Natuurlijk, ongelukken gebeuren, en dat kan ook mijn zoon overkomen. Maar het moet nu wel onderzocht worden. Ook wil ik dat het bekend wordt dat we al zo lang wachten op het moment dat we mijn zoon kunnen begraven en we dit verhaal kunnen afsluiten’’, aldus Burleson.
[quads id=1]
Volgens een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is Suriname nog met de identificatie van het stoffelijk overschot bezig.

Video erover

Hart van Nederland heeft gisteren tijdens de uitzending dit onderwerp uitgebreid besproken. “Een item over waarom het zolang duurt om de stoffelijke resten van Donavan uit Suriname op te sturen naar Nederland. Willen jullie dit alsjeblieft zoveel mogelijk delen zodat heel veel mensen van dit wangedrag op de hoogte kunnen zijn. We willen ons kind begraven. We zijn al meer dan 7 maanden bezig met wachten en elke keer krijgen we te horen dat we geduld moeten hebben. Hoelang we nog moeten wachten, weten we niet. Het is toch vreselijk dat men ons dit aandoet. Men heeft geen respect meer voor andermans leed.” Winston van Embricqs

Bekijk de video hieronder

[quads id=1]


Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.