Video – Breaking news! Alle 12 voetballertjes en coach gered uit grot ~ Thailand

Thailand

Thailand ~ Twaalf vermiste voetballertjes en coach gered uit ondergelopen Thaise grot. Thaise marineduikers hebben alle twaalf jeugdvoetballertjes en hun coach vandaag uit een ondergelopen grotcomplex in het Tham Luang park gered.
[quads id=1]

Voetballertjes uit Thailand

De leden van het jeugdvoetbalteam kwamen ruim twee weken geleden vast te zitten, na een uitje naar de grotten. De geredde jongens werden op stretchers uit de grot gedragen en weggebracht. Ze zouden voor de duik medicatie hebben ontvangen om hen te helpen ontspannen.
[quads id=1]
Ambulances vertrokken met zwaailicht en sirene bij de grot om de jongens naar helikopters brengen. Bij de finale van de reddingsmissie, die om 10 uur lokale tijd begon, zijn negentien duikers betrokken.

Veel regen

Hevige regenval, en de daarmee gepaard gaande vloedgolf aan water, dreef het team op zaterdag 23 juni steeds verder de gangen in. Een internationaal team van reddingswerkers en Thaise Navy Seals wist de jongens na elf dagen te bereiken.

4 kilometer van de ingang

[quads id=1]
De jongens en hun coach zaten zo’n vier kilometer van de ingang van het complex in een grotkamer die bekendstaat als Pattaya Beach. Ze daarvandaan krijgen bleek echter een heikele klus, omdat veel van de jongens niet kunnen zwemmen.

Pattaya beach in Thailand

Gedurende een aantal dagen werd gewerkt aan een plan de jongens heelhuids door de ondergelopen gangen te krijgen. Zuurstoftekort in de grot en mogelijk nieuwe regenval brachten de operatie het afgelopen weekend in een stroomversnelling.

Populaire grot in Thailand

De premier van Thailand kondigde vandaag aan dat er maatregelen worden getroffen om de veiligheid te garanderen van toeristen die, na alle media-aandacht, de grot willen bezoeken.

Voortaan verlichtng
Thailand
Een moeder wachtende op haar kind

,,In de toekomst zullen we de in- en uitgang van de grot in de gaten houden”, sprak Prayuth Chan-ocha. ,,De grot is wereldberoemd geworden. We zullen verlichting in de gangen plaatsen en borden aanbrengen.”

Bekijk hier de heftige video’s:
[quads id=1]


Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het