Video – Al meer dan 40 doden in Thailand nadat boot met toeristen zinkt

vakantie toeristen

Dodental bootongeluk Thais eiland Phuket loopt op tot boven de veertig. De meeste zijn toeristen. Het aantal mensen dat is omgekomen bij de scheepsramp voor het Thaise eiland Phuket, is opgelopen tot 42.

Dat meldt het Chinese persbureau Xinhua. 14 van de 105 opvarenden worden nog vermist. Reddingswerkers hebben zaterdag in de buurt van het Thaise eiland Phuket opnieuw lichamen uit het water gehaald, waar eerder deze week een boot met Chinese toeristen kapseisde en zonk.

vakantie toeristen

De kapitein is aangeklaagd. Hij wordt “beschuldigd van nalatigheid die schade en verlies van mensenlevens heeft veroorzaakt”, liet een politiecommandant weten. Eerder maakte de politie bekend dat het vaartuig op het moment van het ongeluk niet overbelast was.

De reddingswerkers worden bijgestaan door duikers uit China. De Chinese president Xi Jinping heeft bij de Thaise autoriteiten erop aangedrongen alles in het werk te stellen om de opvarenden terug te vinden en om ​​goede medische hulp te verlenen.

toeristen overleden vakantieBekijk hier de