Morgen misschien geen schoolvervoer in Suriname

school bus Suriname

Suriname ~ Schoolvervoer vanaf maandag niet gegarandeerd. Regulier salaris en twk niet uitbetaald. De schoolvervoerders zijn wederom geconfronteerd met een onprettig fenomeen: het uitblijven van de salariëring en achterstallige twk (terugwerkende kracht).
[quads id=1]

Schoolvervoer in Suriname

Het betreft de bezoldiging voor de geleverde diensten in juni 2018 en de twk van augustus, oktober en november van het afgelopen jaar. Naar aanleiding hiervan is het schoolvervoer vanaf maandag niet gegarandeerd. Dit bevestigt Radjesh Ori, secretaris van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), in gesprek met Dagblad Suriname.

Maandag niet zeker

[quads id=1]
Zoals bij de voorgaande overmachtssituaties binnen OBS eist de exorbitante benzineverhoging zijn tol. “De vervoerders van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) zijn vorige maand al uitbetaald, maar wij worden op een laag pitje gezet. Dit, terwijl onze stukken eerder zijn opgemaakt dan die van NVB. We hebben de indruk dat je niets krijgt zolang je niet staakt.” Ori voert aan dat de autoriteiten tijdig zijn geïnformeerd over de ontstane situatie. Desalniettemin is een urgente aanpak vanuit de overheid uitgebleven.

Examen periode

[quads id=1]
Het trieste is dat de scholieren van het voortgezet onderwijs voor junioren (voj) in hun examenperiode verkeren. Ori betreurt dit en heeft de schoolvervoerders opgeroepen om hoe dan ook de voj-leerlingen en leerkrachten te voeren. “Maar we kunnen geen ijzer met handen breken; we moeten tanken om onze diensten te kunnen leveren. Hoe moeten we dat doen als we niet op tijd betaald worden?

Brandstof compensatie

De benzineprijs staat ook niet stil.” De dieselprijs bedraagt thans SRD 6.70 in Suriname. OBS heeft ondertussen naar een brandstofcompensatie gevraagd, maar ook dit is aan dovemansoren voorbij gegaan. Daarom zal niet elke bus- en boothouder in staat zijn om maandag het schoolvervoer te garanderen. “We hebben al genoegen genomen met een loonsverhoging van 25%, terwijl in het principeakkoord 40% is opgenomen. En toch kunnen wij niet op tijd uitbetaald worden”, aldus Ori.

Geschreven door KSR
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.