Waarschuwing: Bromfietsers zonder certificaat zullen beboet worden ~ Suriname

bromfiets Suriname

Suriname ~ In januari is het startsein gegeven voor de invoering van bromfietscertificaten. Brigadier van politie Nathalie Creton zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat de Unit Bromfietscertificering hiermee belast is.
[quads id=1]

Dagblad Suriname

De invoering van bromfietscertificaten is een onderdeel van de maatregelen voor een veiliger verkeer voor deze doelgroep. Met de invoering van dit bromfietscertificaat moeten alle bromfietsers verplicht een cursus volgen, waarbij aan hen de verkeersregels zullen worden bijgebracht.
[quads id=1]

Maar 10 mensen geslaagd

Tot nu toe zijn bijkans 10 personen geslaagd. De mensen melden zich druppelsgewijs aan, zegt Creton. Na 11 december 2020 zal dit ingaan als een overtreding. Wanneer de bromfietsers zonder een certificaat deelnemen aan het verkeer en door de politie zullen worden aangehouden, volgt daarop een sanctie, een geldboete.

Het is een rijbevoegdheid

[quads id=1]
Het certificaat is een rijbevoegdheid, zoals die voor de autobestuurders geldt. Indien iemand in het bezit is van een rijbewijs hoeft die persoon zich niet te certificeren.

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.