Meer over de roofmoord op mijn 31-jarige neefje Darveen Barsatie te Suriname

overleden Paramaribo

Suriname ~ “Mijn neefje smeekte om hem te redden”. “Ik ben de eerste persoon die gereageerd heeft op het hulpgeroep van mijn broer. Toen ik ter plaatse aankwam, trof ik mijn neefje Darveen badend in bloed aan.
[quads id=1]

Roofmoord in Suriname

Hij smeekte mij om hem te redden. Wat ik op dat moment kon doen, is de instanties bellen die snel ter plaatse waren. Maar mijn neefje had intussen veel bloed verloren”, dit vertelde Dew, een oom van de 31-jarige Darveen Barsatie. Het slachtoffer is ook met een koevoet op het hoofd geslagen. Dit slachtoffer is zaterdagochtend op een zeer tragische wijze van zijn leven beroofd in zijn woning aan de Vierkinderenweg in Suriname.

Drie criminelen

Drie criminelen zijn de woning door middel van braak binnengedrongen. Zij hadden reeds twee kamers overhoop gehaald. In de derde slaapkamer sliep Darveen. De daders hebben hem in zijn slaap overmeesterd.
[quads id=1]

overleden Paramaribo
De vermoorde Darveen Barsatie
1 van de daders kende hij

[quads id=1]
Een van de daders was gemaskerd en de twee anderen niet. Het slachtoffer vertelde aan zijn oom dat hij een van de daders heeft herkend. Hij heeft ook het vermoeden wie dit alles in elkaar heeft gezet. De naam van de mogelijke tipgever heeft Darveen ook genoemd. De daders hebben de dikke halsketting van Darveen weggerukt, alsook zijn vingerringen en geld.

Ze hebben op hem geschoten

De daders hebben op hem geschoten, omdat het slachtoffer zich hevig verzette. Vanwege het schot schrok de vader van Darveen wakker. Hij is slecht ter been en liep vanuit zijn slaapkamer naar de slaapkamer van zijn zoon. Het enige dat Darveen aan zijn vader zei was om zijn oom Dew te roepen en de politie in te schakelen. De vader riep van uit zijn balkon om hulp, waarna Dew en andere buurtbewoners hebben gereageerd.
[quads id=1]

Veel bloed verloren

Intussen had Darveen veel bloed verloren. Hij werd per ontboden ambulance vervoerd en overleed in het ziekenhuis na enkele uren. Het lijk is in beslag genomen door de politie Suriname. Het kan zijn dat de familie de crematie organiseert voor zondag. “Ik hoop dat dit tragisch incident niemand overkomt. De jongen was nog in de bloei van zijn leven en is weggerukt van ons. De familie is enorm getraumatiseerd”, zegt Dew.
Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.